Turizmus világnapja: 13 százalékkal nőtt a turisták száma Vajdaságban

A rendelkezésre álló adatok szerint Vajdaságban 13 százalékkal nőtt a turisták száma, tette közzé ma a turizmus világnapja alkalmából a Szerbiai Turisztikai Szervezet.

A lapos és látszólag unalmas Vajdaságban nagyon sok érdekes turisztikai látványosság van. A hivatalos statisztikák szerint évről évre több külföldi látogat ide, de nem maradnak tovább néhány napnál. Felvetődik a kérdés, hogy melyek azok az idegenforgalmi lehetőségek, amelyeket eddig nem vettünk figyelembe, de itt lehetne velük tartani huzamosabb ideig a turistákat.

Az idegenvezetők szerint a városi mellett a falusi turizmusra is hangsúlyt kellene fektetni, amely mindenképp érdekes lehet a külföldiek számára.

Vajdaság térképén Újvidék a turisták számára az első állomások között szerepel. A számos fesztivál, érdekes épületek és zöldterületek a város központjában hozzájárultak ahhoz, hogy Újvidék a látogatók népszerű célpontjává vált.

Vajdaságban a turizmusnak jók a gazdasági kilátásai, ez pedig lehetővé teszi azt, hogy megfelelően népszerűsítsék a tartomány turisztikai kínálatát, írja az RTV.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »