Turcsinov: Oroszország a minszki megállapodások felrúgására készül

Olekszander Turcsinov a Krím-félszigeten történt utóbbi eseményeket “a FSZB olcsó színházi előadásának” nevezte.

Oroszország a minszki megállapodások megszakítására készül – jelentette ki Olekszander Turcsinov  a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára, írja az RBK-Ukrajina az RNBO sajtóosztályára hivatkozva.

Turcsinov szerint Oroszország a helyzet súlyosbitását késziti elő és a minszki megállapodások megszakítására készül… A konfliktus további eszkalációjának érdekében, Putyin nem tudott jobbat kitalálni, mint az FSZB olcsó színházi előadását a házilag gyártott robbanóanyagokkal – mondta Turcsinov.

Mint már irtunk róla, Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal vádolta meg Kijevet, hogy terrorista taktikákkal próbál új konfliktust provokálni, és destabilizálni igyekszik a Krímet, amelyet Moszkva 2014-ben magához csatolt.

Szerdai közleményében Petro Porosenko ukrán elnök leszögezte: Ukrajna elítéli a terrorizmus minden formáját, a Krímet pedig kizárólag politikai-diplomáciai módszerekkel akarja visszaszerezni. Az ukrán elnök azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerdán közleményben azt állította: ukrán diverzáns tevékenységet akadályozott meg a Krím félszigeten, amit az ukrán védelmi minisztérium tagadott.

 

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Putyin a Krím megvédésére készülPutyin: Ukrajna a terrort választotta a béke helyettAz ukrán védelmi minisztérium cáfolta a krími ukrán diverzáns csoportokról szóló orosz állításokatAz ukrán katonai hírszerzés által előkészített terrortámadásokat hiúsítottak meg a KrímbenRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Olekszandr Turcsinov, Ukrajna, ukrajnai hírek, minszki megállapodás, ukrán válság, OroszországForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »