Turcsinov: Európában Ukrajna hadserege az egyik legerősebb

Olekszandr Turcsinov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára az Istenszülő oltalma (Pokrova) ünnepének és az Ukrajna védői napjának alkalmából üdvözölte az állam védőit, valamint megjegyezte, hogy az ukrán hadsereg Európa egyik leghatékonyabb hadseregévé vált.

Turcsinov szimbolikusnak nevezte az Istenszülő oltalma és az Ukrajna védőinek napját, ami szerinte nem véletlen, mert a Zaporizzsjai Szicsben a kozákok oltalmazójuknak hitték Boldogságos Szűz Máriát. „A történelmi emlék és a lelki hagyomány az az alap melyre egy demokratikus európai államot építünk”- idézte az RNBO titkárának szavait a Korrespondent.net.

Turcsinov szavai szerint mindössze két év alatt közös erőfeszítésekkel sikerült újraéleszteni és felszerelni az ukrán hadsereget.

„A győzelmeink sikere nem csak a modern fegyverek és a katonák szakmai gyakorlatának köszönhető, hanem mindenekelőtt a népünk egységének”- mondta Olekszander Turcsinov.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Porosenko: 2500 ukrán katona esett el Donbászon17 ezer nő szolgál az ukrán hadseregbenPoltorak: Az idei évben 173 ukrán katona vesztette életét DonbászonRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Olekszandr Turcsinov, Ukrajna, ukrán hadseregm, ukrán katonák, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »