Turcsinov: Az utóbbi két év során az Ukrán Védelmi Ipar termelése a háromszorosára növekedett

Az utóbbi két év során az Ukrán Védelmi Ipar (Ukroboronprom) teljesítménye a háromszorosára növekedett – jelentette ki az Ukroboronprom ötödik évfordulójára rendezett ünnepségen Olekszandr Turcsinov, az Ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács titkára.

„Ki szeretném emelni azt, hogy az Ukroboronprom méltóan teljesítette a haza által rá rótt feladatokat. Rövid idő alatt a termelés koncentrációja és a tudományos potenciál növelése által el tudtuk látni az ukrán hadsereget és a Nemzeti Gárdát fegyverrel és technikával. Azt éreztük, hogy a front teljes egészében keresztülhatolt a tudományos intézményeken, a tervezési osztályokon, a gyártó üzemeken, ahol elkészítették azokat az ukrán fegyvereket, amelyeknek köszönhetően sikerült részlegesen felszabadítani az ukrán területeket.” – jelentette ki Turcsinov.

„Az elmúlt két év során az Ukrobonpronnál a termelés a háromszorosára növekedett. Ez rekord. Az Ukroboronprom nélkül nem tudtunk volna harcolni Ukrajnáért.” – jegyezte meg Turcsinov.

Az Ukroboronprom ötödik évfordulója alkalmából megtartott haditechnikai bemutatón egy új robotpilóta üzemmóddal működő komplex légi járművet, egy univerzális „Fantom” katonai járművet, p-27 légvédelmi rakétákat, mesterlövész fegyvereket, valamint egyéb modern technikát mutattak be az állami vezetésnek – írja a 112 Ukrajina.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Új, hazai gyártású rakétatípust teszteltek sikeresen UkrajnábanCsaknem másfélszáz hazai gyártású katonai eszközt adott át Porosenko elnök az ukrán hadseregnekTurcsinov: romokból épült fel az ukrán hadseregRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Olekszandr Turcsinov, Ukroboronprom, ukrán hadsereg, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »