Túra és tisztelgés a hősök előtt Szentesen

Beköszöntött az ősz, és ezzel célegyeneséhez közeledik, az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Vitéz Vastagh György Emléktúra.

A túrázók egy rendhagyó “sétáló megemlékezés” keretein belül hajtanak fejet az 1944 október 8-án véget érő városostrom hősei előtt. Túránk a várost körülölelő egykori 27km hosszúságú védgyűrű nyomvonalát – kisebb eltérésekkel – követve járja be a harcok színhelyét és rója le kegyeletét az utat szegélyező katonasírok és emlékhelyek előtt.

A szervezők minden régi és új érdeklődőt várnak október 9-én, vasárnap, reggel 8 órakor Szentesen, a város szívében található Kossuth téren.

A túra után minden előre regisztrált résztvevő vendégünk egy tál forró bográcsosra!

Előnevezés: szentes.emlektura@gmail.com

További fontos információk:

A túra természetesen előnevezés nélkül is mindenki számára elérhető, csupán a túrát záró közös étkezés és a túra során kiosztott ismeretterjesztő anyagok darabszáma van a nevezésekhez igazítva, így aki esetleg nevezés nélkül tart velünk, annak ezekből nem feltétlenül tudunk biztosítani.

A túra reggel 8 órakor veszi kezdetét, így akik messzebbről jönnek, és már szombat este megérkeznének, tudunk segíteni az olcsó szállás keresésben.

A túra nem teljesítménytúra, hanem egyfajta sétáló megemlékezés, de ettől függetlenül mintegy 30 km-t kell megtennünk, ami azért megkövetel bizonyos alapfelszereléseket: Kényelmes és strapabíró cipő, ami lehetőleg vízhatlan, vízhatlan felsőruházat, és természetesen némi ivóvíz és minimális élelem legyen mindenkinél.

A túrán való részvétel INGYENES! Az ismeretterjesztő anyagokat és a túrát záró bográcsost a szervezők állják.

A túra Facebook eseménye a hivatkozásra kattintva érhető el.

(HVIM Szentes – Mi Magunk – SZKR)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »