Tupó „Vona haljon meg” bácsi maga cáfolta a fideszes Ripost hazugságait a bíróságon

Tupó „Vona haljon meg” bácsi maga cáfolta a fideszes Ripost hazugságait a bíróságon

A per azután kezdődött, hogy a Habony-művek kalandparkjaként működő Ripost nevű bulvárlap „Kampányszerűen levadásszák a Vonát bírálni merő nyugdíjasokat” címmel írt egy olyan cikket, ami szerint „a pártelnököt bírálni merő nyugdíjasok levadászása, zaklatása, a pártrendezvényektől való távoltartása pártfeladat lett a Jobbikban”, vagy éppen „a pártelnököt kritizálni merő idős embereket megjegyzik, sőt nyilvántartásba veszik a jobbikos aktivisták”, valamint „Pataki István zaklatását, a lejárató riport elkészítését is maga Vona Gábor rendelte meg” az N1TV-től.

Ismert, ezen a felvételen mondta bele a kamerába a Tupó bácsiként ismert férfi, hogy Vona Gábornak meg kellene halnia, míg ellenben Orbán Viktort országos barátjaként írta le:

Az említett N1TV-s interjú azután készült, hogy Pataki István egy júliusi, dunaújvárosi jobbikos fórumon hangoskodásával és szidalmazásával megzavarta Vona Gábor beszédét. Ezután Vona Gábor egy Facebook-posztot tett közzé, miszerint a Fidesz szándékosan felhergeli a nyugdíjasok erre fogékony részét, akik ezek után minősíthetetlenül kezdenek el viselkedni másokkal szemben. Ebből csinált a végül a Fidesz országos lejáratókampányt ellene azt állítva, hogy minden nyugdíjast megsértett, nem csak a kiabálókat és verekedőket.

A meccsek előtt szotyit áruló, és így sokak által ismert dunaújvárosi nyugdíjast a Ripost irányából hívatták be tanúnak, és a tárgyaláson az alperesi jogi képviselő arról beszélt, hogy a bácsival készített N1TV-s anyag előre be nem jelentett, zaklató hatású, és lejárató szándékú volt.

Hírdetés

Ezzel szemben -meglepő módon- Tupó bácsi a bíróság előtt nyíltan beszélt arról, hogy ő maga engedte be a stábot a lakásába, és bár arra nem emlékezett, hogy bemutatkoztak volna a tévések neki, ő egyáltalán nem érezte zavarónak a jelenlétüket, szívesen beszélt Orbán Viktorról és Vona Gáborról nekik. A tárgyalás során tanúként megjelent az N1TV riportját készítő újságírónő is, aki vallomásában barátságos légkörről, és a szabályok betartásáról beszélt.

Elmondta, hogy nem is terveztek bemenni az interjúalany lakásába, oda a férfi saját maga invitálta be őket, szotyit és üdítőitalt kínálva. Mivel a Ripost cikke szerint ez zaklatásnak minősül, a bíróságon lejátszották a teljes, vágatlan felvételt az interjúról, amelyből egyértelműen kiderült, hogy a tévések tényleg bemutatkoztak, tényleg nem maguktól akartak bemenni a lakásba, külön rákérdeztek az interjúengedélyre is, és egyszerű, jó kedélyű beszélgetést folytattak a házaspárral.

A védelem mindezek ellenére a tárgyalás végén megismételte, hogy szerintük zaklatás volt az N1TV riportja. A Jobbik ügyvédje viszont felhívta rá a figyelmet, hogy a cikk egyetlen állítása sem igaz, ráadásul a lap még csak bizonyítani sem próbálta meg ennek ellenkezőjét. Tehát nem csak az volt egyszerű kitaláció, hogy a Jobbiknak bármilyen köze lett volna a riport elkészítéséhez, hanem gyakorlatilag minden más kijelentés is, ami a megfélemlítésről szólt volna.

Tupó bácsi elégedett

A 75 éves férfi a bíróságon elmondta, hogy Orbán Viktor a különböző rendezvényeken fel szokta őt, „a szotyist” ismerni, és oda szokott menni hozzá egy pár szóra. Mindig csak a fociról beszélnek, másról nem. Bár van a családban havi 28 ezres nyugdíjból élő személy, nekik ennél jóval több pénz jut, amiből boldogan meg tudnak élni. Nem csak a nyugdíjrendszerrel, de az egészségüggyel is elégedett, közölte a bíróságon.

A sajtó-helyreigazítási per ítélethirdetése két hét múlva várható, ugyanakkor kiindulva a bizonyításokból, valamint abból, hogy a Jobbik már több, mint 70 ehhez hasonló ügyet nyert meg a Fideszhez becsatornázott Habony-művek ellen, az eredmény valószínűleg már most borítékolható.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »