Tüntetőkkel csaptak össze a rendőrök Pakisztánban

Tüntetőkkel csaptak össze a rendőrök Pakisztánban

A pakisztáni rendőrség mintegy 4000 emberrel elkezdte szombaton felszámolni azt az ülősztrájkot, amellyel egy radikális iszlamista párt támogatói csaknem három hete blokkolnak több, a fővárosba, Iszlámábádba vezető főutat – írja az MTI.

A rendőrök könnygázt és vízágyúkat vetettek be, és üldözőharcba keveredtek a mintegy ezer tüntetővel. Az összecsapásokban kórházi források szerint több mint százan megsebesültek, zömmel rendőrök. A rendőrség több tucatnyi tüntetőt őrizetbe vett.

A hatóságok közben arra utasították a magánkézben lévő tévéadókat, hogy szüntessék be adásukat, mert megsértették a szabályokat azzal, hogy élőben közvetítették az ülősztrájk elleni rendőrségi akciót.

A Tehrík-i-Labaik Ja Raszúl Allah párt hívei azért tüntetnek, hogy mondjon le Záhid Hamíd igazságügyi miniszter, mert szerintük alkotmányellenes egy törvénymódosítása.

A Reuters beszámolója szerint a tüntetés más városokra, például Karacsira, Lahorra, Ravalpindire és Pesavarra is átterjedt. A Tehrík-i-Labaik Ja Raszúl Allah párt szóvivője azt mondta, nem mennek el, harcolni fognak. 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »