Tüntetők várták Kovács Zoltánt Koppenhágában

Tüntetők várták Kovács Zoltánt Koppenhágában

Fél tucat tüntető várta Kovács Zoltán magyar kormányszóvivőt hétfőn délután Koppenhágában, ahol a Trykkefrihedsselskabet (Szabad Sajtó Társaság, szó szerinti fordításban Társaság a Szabad Nyomtatásért) nevű szervezet rendezte eseményen tartott előadást.

Az alábbi videót egy Magyarországon is dolgozó dán újságíró készítette a Dán Politikatudományi Központ (CEPOS) koppenhágai épületének előterében, a videó szerint fél tucat demonstráló próbálta elállni a kormányszóvivő épületbe vezető útját.

Az esemény leírása szerint a magyar kormány szólásszabadsággal, Európai Unióval, bevándorlással és nemzeti szuverenitással kapcsolatos álláspontjáról beszélt a Szabad Sajtó Társaságnak a kormányszóvivő. A 2004-ben alapított, muszlimellenes civil szervezet egyébként belépőt is szedett Kovács Zoltán előadására: a társaság tagjai 50 koronáért hallgathatták meg, a nem tagoknak 100 koronát (4 ezer forintot) kellett fizetniük. Dán forrásunk szerint ezek nem kirívó árak Koppenhágában, egy nagyobb szendvics vagy két pohár kávé kerül ennyibe, ráadásul az ilyen eseményeken inni- és harapnivalót is kapnak a vendégek.

http://mno.hu/

Hírdetés

http://mno.hu/

Arról, hogy milyen ez a szervezet és miért nem meglepő Kovács dániai útja – amelynek során az MTI Agendája szerint állítólag tárgyalásokat is folytatott –, múlt heti cikkünkben írtunk. Annak megírása előtt szerettük volna megtudni a kormányszóvivő véleményét is az ügyben, hogy kikkel és milyen jogcímen tárgyalt, hogy ki hívta meg előadást tartani, illetve egyetért-e a társaság szellemiségével. E-mailünkre nem reagált, egy nappal későbbi telefonos hívásunkat pedig kinyomta.

Kovács is megemlékezett az eseményről a Twitterén az alábbi fotóval:

Illegal migration, future of the EU, responsibility of the press & other hot topics on today’s presentation in Copenhagen pic.twitter.com/t4120cRhlA— Zoltan Kovacs (@zoltanspox) 2017. október 2.

A kormányszóvivő kiírása szerint a bevándorlásról, az Európai Unió jövőjéről, a sajtó felelősségéről és más fontos témákról beszélt a társaságnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »