Tüntetők dobták meg a "német" elnököt, egyikük késsel is megfenyegette

Tüntetők dobták meg a "német" elnököt, egyikük késsel is megfenyegette

Jobboldali "szélsőségesek" támadtak a hétvégén Joachim Gauck német elnökre szászországi látogatása alatt. Egyikük késsel is megfenyegette, közben a tömeg folyamatosan inzultálta, árulónak nevezték. A rendőrség vizsgálja a német elnök elleni hétvégi támadást. Egyikük, egy 30 év körüli horogkeresztes tetoválásos férfi késsel is megfenyegette az elnököt – írja a The Local.

Gauck a szászországi Sebnitzbe látogatott vasárnap a Túrázás napja alkalmából, ekkor támadt rá a dühös tömeg. Szitkozódtak, egyikük egy összetűzött kiadvánnyal is megdobta, majd kést szegezett rá. A többi kétszáz tüntető azt ordibálta neki: “Takarodj, hazaáruló!”

A drezdai rendőrség már vizsgálja a támadást, a késes támadót súlyos testi sértéssel és a fegyvertörvény megszegésével vádolják.

Egy másik gyanúsítottat a rendőrökkel szembeni erőszakos ellenállással vádolnak, de személyazonosságáról nem közöltek részletes információkat.

Kilenc másik tüntető nevét is felírták a rendőrök, öt embert pedig elzavartak a demonstráció közeléből. A rendőrségnek paprikaspray-t is be kellett vetnie a tömeg szétoszlatására.

(The Local – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »