Túlterheltség: nem kézbesíti a posta a levélküldeményeket

Rejtett kamerával forgatott az RTL Híradó az egyik postán, ahol egy dolgozó azt mondta:  központi utasítás, hogy a túlterheltség miatt, nem viszik ki a levélküldeményeket. Helyettük csak az előre megírt értesítőket dobja be a postás.

A dolgozó közölte, hogy most semmilyen levélküldeményt nem visznek ki, mert rengeteg Erzsébet-utalvány és más küldemény van.

http://mno.hu/

A Magyar Posta azt már korábban közölte, hogy „november 15-től visszavonásig a nem szerződéses ügyfelek naponta legfeljebb öt darab MPL Üzleti és MPL Netcsomagot adhatnak fel”. Mint megírtuk, azért eshetett a posta választása erre a két szolgáltatásra, mert a kiszállításukra a cég időgaranciát vállal: belföldön egy nap alatt eljuttatja az árut a címzetthez. Más csomagtípusok esetében azonban nem vállal határidőt, csak tájékoztató jelleggel közli, hogy 2-3 munkanapon belül szállítja ki a küldeményeket, vagyis késés esetén nem terheli jogi felelősség a postát. Ez abból is látszik, hogy sok esetben csak a feladást követő 21. nap után lehet reklamálni a postánál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »