Túléltük a horrorvihart

Túléltük a horrorvihart

Kemény éjszaka volt, a standunkat elvitte a szél, de kitartunk! A rendezőknek nagy pacsi, tisztességgel helytálltak az apokalipszisben.

Egy belső nézetes FPS-videojátékba csöppentünk az EFOTT-on, ahol a legdurvább apokalipszis szakadt ránk. Miután ugyanis eljött az idei, de talán életünk legdurvább fesztiválvihara, a vízfüggöny elől kordonokon keresztülmászva tudtunk csak menedéket találni.

A szél annyira durván tolta, hogy zenerovatunk, az Ígéretes titánok fesztiválstandját kordonnal együtt tépte ki, emelte a magasba, majd ugyanazzal a lendülettel verte a földre. Még szerencse, hogy a mellettünk lévő Fezen Klub biztonságijai épp előtte mindenkit betereltek a színpadsátorba, így ők „túlélték” ezt az Armageddont.

Mi akkor még kint álltunk, és mire a sátorig tudtunk futni, a külső bejáratot lezárták. A vihar közben durván tombolt, így az egyetlen menekülési útvonal a standunk és a kordon maradványain át a backstage-en keresztül vezetett. Ott még volt egy kis nyílás, így a kis társaságunkat azon át tereltem be.

Sátor alatt kúszásból jeles

S hogy az őrületben legyen némi helyzetkomikum: a színpadra huppanva hirtelen azt láttam, ott áll készenlétben az épp fellépésre váró Uzipov komplett cucca, a reflektorok pedig teljes erőből világítanak ránk. Ekkor az egy másodperces hírnevet kihasználva kiintettem a zsúfolásig telt küzdőtérre, ahol hangos ováció fogadta mindezt.

Persze a mi fellépésünk elmaradt, főleg, hogy a biztonságiak gyorsan szaladtak is, jöjjünk le a színpadról, mert még áram alatt áll, és nehogy valami bajunk legyen a víz miatt, az eső még ömlött. Nem mindenkinek volt ugyanakkor hasonló szerencséje, lelkes „logisztikai menedzserünk”, Szabó Csaba csak a sátor alatt kúszva tudott bemenekülni a kint tomboló őrület elől! Lakossági megoldás, de bejött, így ő is biztonságba került.

Az Armageddon előtt még beugrottak pacsizni a Headbengs fiai is Fotó: Magyar Nemzet

A sátor hivatalos emberei amúgy nagyon profin helytálltak, higgadtan és korrektül kezelték a helyzetet, áramtalanították a sátrat, nehogy valami baj legyen. A fesztivált addigra magába nyelte a sárcunami, a standunk előtt kellemes kis bányató alakult ki, s a programokat is átszervezték. Mindenki cuppogott, s gumicsizmák híján még mezítláb lehetett a legjobban közlekedni.

A kempingben vegyes volt a helyzet: akadt, aki teljesen szárazon jött ki a buliból, de be-, át- vagy elázott sátrak is csipkézték bőséggel a kilátást. Maradtak hát a kempingbüfék tényleg tök jó hambikkal, miközben egy srác népi mulatós dallamokat énekelve szórakoztatta az alkalmi evőket.

Túlélési stratégia: nem adjuk fel!

Hogy mi lesz ezután? A nap ma délelőtt kisütött, s ha ez az ára az undergroundnak, szerzünk egy másik sátrat, nem adjuk fel! Amúgy ma este 19 órától a Fezen Klubban fellép a Titánok az EFOTT-on koncertturnénkat is megjárt The Adolescens, illetve például 20 órától a Rauch Arénában nyomják majd a taplópop legnagyobb ágyúi, a Fish! örökifjai.

Érdemes tehát mindenképpen folytatni a fesztiválozást Velencén, mert tényleg tök jó kis közösségi érzés ez az egész: nyugi, tópart, pihenés, s a sár talán már holnap nem lesz akkora para.

Amúgy senki ne feledje, szombaton a Titánok mezében 17 órától szintén a Fezen-színpadon fellép majd a The Royal Freak Out zenekar. A királyi gárda pedig megmutatja, mekkora kraft van a feltörekvőkben.

Ott találkozunk!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »