Túl fogják feszíteni a húrt…

Ma újabb szankciókat léptet életbe az Európai Unió Oroszországgal szemben. A legújabb intézkedések megtiltják az orosz védelmi, illetve energiaszektor három-három nagyvállalata adósságának finanszírozását. A döntés érinti egyebek között a Rosznyeft és a Transznyeft olajipari céget, illetve a Gazprom olajipari üzemágát.

Az újabb lépésekhez természetesen csatlakozott az Egyesült Államok is. Barack Obama szerint „az intézkedések nyomán Oroszország politikai értelemben még inkább elszigetelődik, és egyúttal megnő az a gazdasági ár is, amelyet Moszkvának meg kell fizetnie, különösen a Vlagyimir Putyin orosz elnök és a környezete számára fontos területeken.”

Aki nagyjából követte az elmúlt hetek történéseit, az már biztosan rádöbbent arra, hogy Európa belekerült egy olyan globalisták által gerjesztett örvénybe, amiből vagy nem lesz visszaút, vagyha lesz is, az nagyon nagy áldozatokkal fog járni. Jól érzékelhető, hogy az egymást követő események lassan már nélkülöznek minden józan észt. Az EU vezetői olyan döntéseket hoznak, amelyek súlyos károkat okoznak a tagállamoknak, olyan intézkedéseket foganatosítanak, amelyek a másik oldalról még durvább válaszokat provokálnak majd ki.

Nem kell nagy külpolitikai szakértőnek lennünk ahhoz, hogy lássuk: az oroszok nem fognak meghátrálni, nem fognak behódolni a szankcióknak. Putyin nem fog lefeküdni a globalistáknak. És ezt szerintem pontosan tudják mind az Egyesült Államok, mint az EU vezetői. Ennek ellenére mégis tovább feszítik a húrt. Az események pedig egyre szélsőségesebb és egyre inkább visszafordíthatatlan irányba sodródnak.

Hírdetés

Vajon mi lesz ennek a vége?

Tényleg egy katonai konfliktus kirobbantása a cél, vagy csak addig akarják szívatni az oroszokat, ameddig csak lehet?

Vajon meddig akar, meddig mer elmenni a Nyugat? Pontosabban meddig mer elmenni az Egyesült Államok? Mert azért azt egy pillanatig ne feledjük, hogy ennek a konfliktusnak a győztesei vitathatatlanul az amerikaiak. Csak ők profitálnak mind gazdaságilag, mind politikailag ebből a cirkuszból. Csak nekik érdekük, hogy Európában zűrzavar legyen, csak nekik érdekük, hogy az EU és Oroszország jó kapcsolata megromoljon, hisz egy jól működő Európa, egy gazdaságilag és politikailag erősödő Oroszország súlyosan veszélyeztetné a világ feletti amerikai egyeduralmat.

A következő hetekben majd kiderül, hogy merre halad tovább világ, de történjen bármi is, egy dolog nagyon biztosnak tűnik: ebből mi itt Európában, nem fogunk tudni jól kijönni.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »