Túl a lakáson: tízmilliárdok ömlenek befektetési ingatlanokba

Az idei év első három hónapjában 208 millió euróért (nagyságrendileg 60 milliárd forintért) vásároltak a befektetők magyarországi ingatlanokat, ami közel duplája az előző év azonos időszakában regisztrált volumennek – derül ki a CBRE ingatlan-tanácsadó elemzésből.

Érdemes megjegyezni, hogy 2015-höz képest ugyan több nemzetközi befektető érdeklődik a hazai piac iránt, de 2016 első negyedévében még a magyar vásárlók voltak a legaktívabbak, ők zárták a legtöbb ügyletet. Ezek többsége 20-40 millió eurós tranzakció volt.

Az első negyedév legnagyobb magyarországi ügylete a budapesti Váci Corner irodaház eladása volt a Zeus Capitalnak. Mint arról Tim O’Sullivan, a CBRE tőkepiacokért felelős vezetője beszámolt, a cég szakértői további jelentős, a Váci Corner-hez hasonló nagyságú ügyletet várnak az év további részében.

A kontinens ingatlanpiacán 2016 első negyedében mintegy 50,7 milliárd euró értékben cseréltek gazdát ingatlanok, ami jelentősen meghaladja az elmúlt 10 év 43 milliárd eurós átlagát, és csak két évben, 2007-ben és 2015-ben volt jelentősebb forgalom az első negyedévben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »