Tuka: Oroszország vissza szeretné adni Ukrajnának az elfoglalt területeket

Heorhij Tuka, az ideiglenesen megszállt területek kérdéseivel foglalkozó miniszter-helyettes véleménye szerint Oroszország vissza szeretné adni Ukrajnának az elfoglalt területeket, de csak saját feltételekkel – írja a RIA Novosztyi.

Tuka meggyőződése szerint Vlagyimir Putyin fő célja nem az új területek meghódítása: „Oroszország megfulladt azzal a szelettel, amelyet bekapott, s nem tud semmit tenni ezzel. A legfőbb cél pedig az, hogy visszaadja az elfoglalt területeket, Donbászt is, de a saját feltételeivel, ami természetesen elfogadhatatlan számunkra.

A miniszter-helyettes véleménye szerint az, hogy Oroszország azzal fenyegetőzik, hogy kilép a minszki megállapodásból, nem más mint “izom-játék”.

A harci cselekmények Ukrajna keleti részén 2014 áprilisának közepén kezdődtek. Az ENSZ adatai szerint összesen 9553 személy hunyt el a konfliktus következtében és körülbelül 22 000 sebesült meg.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Szavcsenko: Bocsánatot kell kérnünk a donbászi édesanyáktól (Videó)Tízezrek életébe kerülhet, ha Kijev háborúval próbálja megoldani a kelet-ukrajnai konfliktustKelet-urajnai háború: A gyerekek haja kihullott, remegett kezük-lábuk, néhányan megnémultakRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Heorhij Tuka, Donbász, Kelet-Ukrajna, ukrán válság, Ukrajna, Oroszország, ukrán-orosz viszonyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »