Tudta?… Ha az EU mindig létezett volna

Se szeri, se száma az Emberi Jogok Európai Bíróságán még mindig folyamatban lévő pereknek, amelyeket az Árpád-házi királyok jogsértései ellen nyújtottak be.

Ezek közül is kirívó eset az erőszakos vallásterjesztő Szent Istváné és Szent Lászlóé, akik barbár eszközökkel tiporták sárba a szekuláris uniós alapértékeket. A külpolitikai biztos az EU keleti bővítésére nézve sajnálatosnak minősítette IV. Béla királyt, miután az elvetette a mongol szövetségi ajánlatot. A tatárjárás a magyar kormánypárti propagandagépezet kitalációja – hangsúlyozta. Károly Róbert királyt az Európai Központi Bank figyelmeztette, az erős magyar aranyforint stabilitása ellentétes az euró mielőbbi bevezetésével.

Uniós össztűz zúdult Mátyás királyra is, egyszerre három intézmény fogalmazott meg súlyos vádakat ellene. Az uralkodót többszörösen elmarasztalta az Europol, hiszen megtévesztő álruhában számtalanszor verte át a mit sem sejtő polgárokat. (A nyugati sajtó bértollnokai visítva ítélték el az „igazságtalan” Mátyást a kolozsvári bíró ügyében.) Kártérítésre kötelezte a királyt a gömöri szőlőben kapálásra kényszerített nemes urak esetében eljáró strasbourgi emberjogi bíróság is. Az Európai Mérésügyi Együttműködés is határozott hangon elítélte a cinkotai icce megduplázását.

Részleteznünk kell a török turisták botrányos eseteit is, ami évszázadokig volt az Európai Parlament és az emberjogi szervezetek napirendjén. Úgy kezdődött, hogy sokan belehaltak a hatáskörükön kívül, bolgár, szerb és erdélyi helységekben (Nikápoly, Várna, Nándorfehérvár, Kenyérmező) eljáró brutális magyar katonai erők bántalmazásába. Később a törököknek Mohácsnál sikerült áttörniük a határzárat, és végre eljutottak Budáig. Mint az EP jelentéstevői leszögezik, a magyar vendéglátóipari egységek képtelenek voltak megérteni, hogy a janicsároknak másfél évszázadra szóló, ingyenes szállásfoglalásuk van.

Az egész EU felháborodott azon az 1552-es népirtáson, amely Eger váránál történt, ahol az egri bikavért megkóstolni akaró turisták ezrei haltak meg bombák, ágyúgolyók, kézifegyverek és a tüzes kerék következtében. Szulejmán halálát is számlánkra írták a humanitárius szervezetek, miután Zrínyi az istennek se akarta beengedni őt Szigetvárra, ezzel megfosztván az agg szultánt életének utolsó utazási örömétől. Ezután hol a németek, hol az oroszok kellett leverjék az állandóan rebellis magyarokat, akik nem tudtak belenyugodni abba, hogy mások döntsenek róluk. Befogadó nemzetként (gondoljunk az erdélyi szászok, a kunok vagy az örmények történelmi példáira) azok akarunk maradni, akik voltunk. Magyarok.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »