Trump szerint összefogtak a lejáratására

Donald Trump egy floridai kampánygyűlésén azt állította, hogy összefogtak a lejáratására.

A floridai West Palm Beachben tartott rendezvényen – hívei tapsa és éljenzése közepette – Donald Trump azt állította: mivel a párteliteken kívülről „érkezett” a politikába, ezért összefogtak ellene, hogy lejárassák őt. A Clinton-kampányra utalva pedig kifejtette: számolt azzal, hogy előkerül a múltjából sok minden, hogy támadják majd a családját is, de – mint fogalmazott: – „ennyi aljasságra nem számítottam”.

A republikánus elnökjelölt visszautasította a szerda óta felmerült újabb vádakat, amelyek kapcsán újabb öt nő állította róla, hogy fogdosta vagy csókolgatta, de mindenképpen szexuálisan zaklatta őket. A különböző újságokban – így például a The New York Timesban vagy a People magazinban – megjelent állítások szerint „szexuális ragadozóként” festették le Trumpot. Az egyik nő egyenesen azt állította, hogy Trump rátámadt és a falhoz szorította őt, és csak Trump személyi inasának köszönhetően menekült meg.

„Ezek a rosszindulatú állítások teljességgel hamisak” – mondta Trump. Hozzátette: „Clintonék tudják ezt nagyon jól. Az állítások mindegyike koholmány. Tiszta kitalációk, szemérmetlen hazugságok”. Trump a Clinton-barát sajtót okolta, és „egyeztetett támadássorozatról” beszélt. A nők által megfogalmazott vádakról kifejtette: bizonyítékai vannak az állítások hamisságára, kért is helyreigazítást a The New York Timestól. A lap egyébként nem volt hajlandó erre.

A republikánus elnökjelölt elismerte, hogy ezek az állítások sértik őt és kárt okoznak a kampánynak.

Michelle Obama is keményen kampányol

A választási győzelem szempontjából kulcsfontosságú, úgynevezett ingadozó államok közül kettőben, Pennsylvaniában és Michiganben Hillary Clinton máris nagyon nagy arányban – kilenc, illetve tíz százalékkal – vezet Donald Trump előtt.

Szexuális ragadozónak állította be Trumpot csütörtökön az amerikai elnök hitvese, Michelle Obama is, aki New Hampshire államban kampányolt Hillary Clinton elnökké választása mellett. A first lady szokatlanul kemény hangon beszélt a republikánus elnökjelöltről, s arra szólította az amerikai nőket, hogy emeljék fel szavukat Donald Trump ellen.

Michelle Obama azt fejtegette: megrendítette őt mindaz, ami kiderült arról, hogyan bánt Trump a nőkkel. Emlékeztetett arra is, hogy a republikánus jelölt a kampány során végig lekicsinylően beszélt a nőkről. A first ladynek elcsuklott a hangja, amikor arról beszélt: őt is mennyire sérti mindaz, amit Trump mondott és ami kiderült róla. „A nőkkel bármi megtehető?” – tette fel a kérdést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »