Trump rendkívüli ellenőrzésnek vetné alá a terror fenyegette országokból érkezőket – nesze, Németország, Franciaország

Rendkívüli ellenőrzésnek vetné alá Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt a terror által fenyegetett országokból, köztük Franciaországból és Németországból érkező állampolgárokat, hogy ezzel is csökkentsék egy amerikai földön elkövetett terrortámadás lehetőségét – írta vasárnap az AP amerikai hírügynökség.

Az NBC amerikai tévécsatornán vasárnap műsorra tűzött interjúban Chuck Todd riporter megkérdezte Trumpot: előfordulhat-e, hogy javaslata értelmében mindössze keveseket engednének be a tengerentúlról.

“Lehet, hogy addig is eljutunk” – válaszolta a politikus, hozzátéve: “okosnak, ébernek és erősnek kell lennünk”.

Megtiltaná a muszlimoknak a beutazást

A republikánus elnökjelölt hónapok óta hangoztatja, hogy meg kellene tiltani a külföldről érkező muszlimoknak a beutazást az Egyesült Államokba, és sűrűn bírálja Barack Obama amerikai elnök kormányát a szíriai menekültek befogadása miatt.

A republikánus nemzeti konvencióban csütörtök éjjel elmondott beszédében Trump további pontosítás nélkül sürgette Washingtont, hogy azonnal tegye beutazási tiltólistára “a terrorizmus által kompromittált” nemzeteket a megfelelő ellenőrzési és értékelési rendszerek életbe léptetéséig.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »