Trump: Obama és Clinton alapította az Iszlám Államot

Donald Trump szerint Barack Obama alapította az Iszlám Állam terrorszervezetet. A republikánus elnökjelölt aegy kampánygyűlésen azt is állította, hogy ezért tartják a dzsihádisták “nagy becsben” a jelenlegi amerikai elnököt.

Donald Trump republikánus elnökjelölt az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet megalapításával vádolta meg a floridai Fort Lauderdale-ben tartott kampánygyűlésen Barack Obama amerikai elnököt, akit szerinte a dzsihadisták nagy becsben tartanak – írta a The New York Times.

Donald Trump Barack Obama elnököt és a vetélytársát, Hillary Clintont is támadta “Több okból is, tudjátok, nagy becsben tartják Obama elnököt” – mondta Trump a szerdai választási gyűlésen. “Ő az IÁ alapítója. (…) Ő alapította az IÁ-t” – hangoztatta többször is.

Azt mondanám, hogy a társalapító pedig a csalárd Hillary Clinton” – állította a demokrata elnökjelöltről.

Trump a CNBC televízióban csütörtökön védelmébe vettekijelentéseit Obamáról. “Ő volt az IÁ alapítója, minden bizonnyal” – ismételte meg.

Trump a kampányában többször azzal vádolta a korábban külügyminiszter Hillary Clintont, hogy külpolitikája hozzájárult a terrorszervezet megalakulásához. Eközben a felmérések szerint Clinton vezet Trump előtt, mivel előbbit a választók 46 százaléka támogatja, míg Trumpot 39 százalékuk.

Rovatok: KülföldTelepülés: USACímkék: külföld, Egyesült Államok, Donald Trump, Barack Obama, Iszlám Állam, Hillary ClintonForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »