Trump most egy hősi halált halt katona szüleinek ment neki

Újabb muszlimellenes kijelentéssel okozott botrányt Donald Trump. A republikánus elnökjelölt egy Irakban elesett amerikai muszlim katona édesanyjára tett sértő megjegyzést. A kijelentést Hillary Clinton demokrata jelölt és a republikánus párt vezetői is elítélték.

Ismét magára haragította a muszlimokat a republikánusok elnökjelöltje. Donald Trump egy Irakban hősi halált halt muszlim amerikai katona, Humayun Khan szüleinek ment neki. Az édesapa a demokraták elnökjelölt-állító gyűlésén szólalt fel, bírálta Trumpot, amiért elnökként nem engedne be több muszlimot az országba. A republikánus politikus nem maradt adós a válasszal.

„Ha megnézzük a feleségét, ott állt mögötte, nem mondott semmit. Lehet, hogy nem volt szabad megszólalnia. Sokan észrevették ezt. Nagyon csöndben volt. Mintha nem lett volna mondanivalója” – fogalmazott Donald Trump.

A katona édesanyja azt üzente Trumpnak, hogy nem a vallása, hanem a fájdalma miatt nem tudott megszólalni. A politikus szavait a muszlimok mellett a háborúban elesett katonák hozzátartozói is sértésnek vették, és levélben követeltek bocsánatkérést az elnökjelölttől.

„Támadást indított Khan százados édesanyja ellen, aki ott állt a színpadon a férjével, hogy megemlékezzen az életét áldozó fiáról, és aki előtte többször is kifejezte, mennyire meghatotta ez. És Trump ezután támadt neki. Nem tudom, hol a határ, nem tudom, lehet-e ennél mélyebbre süllyedni” – mondta a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton.

Elítélően nyilatkoztak a republikánus vezetők is, akik szerint Trump nem a párt álláspontját képviseli a muszlimok megítélésében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »