Trump megváltozott: ezen a felvételen még rámászott a nőkre, ma bocsánatot kért emiatt

MTI nyomán

Jókora botrány kerekedett abból, hogy a The Washington Post című lap előbányászott és internetes oldalán nyilvánosságra hozott egy 2005-ben készült videót, amely Donald Trump egyik magánbeszélgetését rögzítette, s amelyen trágár és sértő megjegyzéseket tesz nőkre.

Donald Trump akkoriban valóságshow-műsorok sztárja is volt, s ezért szerepelt a hírességekkel és hollywoodi színészek pletykáival foglalkozó, Access Hollywood című műsor vezetőjével együtt egy szappanopera felvételén. A felvétel közben, a buszban beszélgetett Billy Bush műsorvezetővel, akinek azzal kérkedett – meglehetősen vulgáris stílusban -, hogy Palm Beachben hogyan próbált meg sikertelenül “rámászni” egy asszonyra, pedig tudta róla, hogy férjnél van. Majd arról beszélt, hogy ő bizony szívesen megfogdos nőket, rájuk mászik, rögtön csókolgatja őket, és ha valaki sztár, ez jár neki. Mindezt republikánus politikusok által is gyomorforgatónak minősített stílusban adta elő. A milliárdos azt is mondta a műsorvezetőnek:

ha sztár vagy, akkor a nők hagyják is neked, akkor bármit megtehetsz.

A műsorvezető heherészve helyeselt. A videó, amely két nappal a következő elnökjelölti vita előtt került nyilvánosságra, és óriási felháborodást keltett.   Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje azonnal közzétette véleményét Twitter-üzenetben: “Ez szörnyű. Nem engedhetjük meg, hogy ez az ember elnök legyen” – írta.

A demokrata párti politikusok mellett Trump saját párttársai, vezető republikánusok is markáns elítélő nyilatkozatokat tettek. Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke lemondta szombati wisconsini közös kampányrendezvényét Trumppal, és nyilatkozatban ítélte el őt. Donald Trump végül szombaton hajnalban videót tett közzé, amelyben bocsánatot kért. Nem hagyta ki ugyanakkor az alkalmat, hogy felidézze a Bill Clinton volt elnök tekintélyét megtépázó, húsz évvel ezelőtti Lewinsky-botrányt is. Trump a felvételen kijelentette, hogy tévedett, és azóta már “jobb ember” lett.

Tettem és mondtam olyan dolgokat, amelyeket sajnálok, és a több mint egy évtizeddel ezelőtti videón hallható szavak ezek közé tartoznak 

– fogalmazott. A republikánus elnökjelölt ezután ellentámadásba lendült, és kijelentette, hogy Hillary Clinton és a “hozzá hasonlók” “padlóra vitték” az országot. Nyilvánvalóan a Lewinsky-ügyre utalva kijelentette, hogy “nagy a különbség a szavak és a tettek között”, és Bill Clinton is követett el visszaéléseket nőkkel, felesége, Hillary pedig elbánt férje áldozataival, támadta, megszégyenítette és megfélemlítette őket. Végül kijelentette, hogy minderről az elkövetkező napokban beszélni is fog demokrata párti ellenlábasával.

“Találkozunk a vasárnapi (elnökjelölti) tévévitán” – fejezte be mondandóját Donald Trump.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »