Trump mégis találkozna a New York Times vezetőivel

Donald Trump mégis találkozik a The New York Times című lap vezetőivel. A leendő amerikai elnök kedden előbb lemondta a tervezett találkozót, majd nem sokkal később közölte, hogy mégis hajlandó arra.

Trump előbb Twitter-üzenetben közölte, hogy lemondja találkozóját az általa korábban sokat bírált újság vezetőivel. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a találkozó feltételei „az utolsó pillanatban megváltoztak”.

Néhány óra elteltével azonban a szóvivőnője, Hope Hicks jelezte is a lap illetékeseinek: a találkozót megtartják, méghozzá két szakaszban. Trump először a kiadó vezetőjével találkozik, majd ezt követően külön a vezető újságírókat fogadja, akik tudósíthatnak is az eszmecseréről.

A találkozó kora reggeli lemondását a The New York Times már a tudósítás címében úgy értékelte: Donald Trump „folytatja harcát a sajtóval”.

A többiekkel már találkozott

Trump hétfőn egy háttérbeszélgetés keretében fogadott mintegy 25 vezető televíziós újságírót, műsorvezetőt és hírigazgatót, köztük az ABC, az NBC, a CNN televíziók munkatársait. Az újságírók – mint némelyikük később elmondta – arra számítottak, hogy a kemény kampány után tisztázzák Trumppal való viszonyukat és „tiszta lappal” kezdik a következő elnöki ciklust. Továbbá számítottak annak megvitatására is, hogy a jövőben hogyan szervezzék a munkájukat, hogyan „férhetnek hozzá” Donald Trumphoz.

A megválasztott elnök korrektséget kért tőlük, ugyanakkor erőteljesen kritizálta a meghívottakat a kampányban készített tudósításaikért. A New York Post szerint hazugnak nevezte az újságírókat, elsősorban az NBC és a CNN televíziókat bírálta. Név szerint kiemelte például a jelenlévő CNN-vezetőt, Jeffrey Zuckert.

A meghívottak azután 45 percen keresztül kérdezhették őt politikai elképzeléseiről, terveiről, várható kinevezéseiről. Kellyanne Conway, Trump kampánymenedzsere „nagyon szívélyes és nagyon termékeny” eszmecserének minősítette a tanácskozást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »