Trump körül forog a nemzetközi média

Trump körül forog a nemzetközi média

A külföldi sajtó nagy része Donald Trump első sajtótájékoztatójával foglalkozik csütörtökön.

Trump beismerte, hogy az oroszok beavatkoztak az amerikai választásokba – ezzel a címmel jelentette meg a Washington Post a Donald Trump sajtótájékoztatójáról szóló riportját. A liberális amerikai lap szerint Trump első alkalommal ismerte el, hogy a választások során az orosz „operatív személyzet” meghackelte a Demokrata Pártot. A Washington Post azonban hozzátette, hogy a megválasztott amerikai elnök továbbra is vitatja azokat a titkosszolgálati beszámolókat, hogy az oroszok ezzel neki segítettek.

A megválasztott amerikai elnök „egy rakás romlott szemétnek” nevezte a róla titkosszolgálati anyagot megjelentető Buzzfeed hírportált – emeli ki Donald Trump New York-i konferenciájáról beszámolva a brit Guardian. Trump szégyennek minősítette az ellenőrizetlen dokumentumok nyilvánosságra hozását, amelyek szerint Oroszország kompromittáló információkkal rendelkezik vele kapcsolatban. Trump a sajtóértekezleten nem engedte meg a CNN riporterének sem, hogy kérdéseket intézzen hozzá, ez volt ugyanis az a csatorna, amely teret adott a Buzzfeed állításainak. A megválasztott elnök újjal mutatott a CNN tudósítójára, és azt ismételgette, hogy „álhír, álhír”.

„Hatalmas folt a jelentéseiken” – Trump támadta a titkosszolgálatokat az álhírekkel kapcsolatban – ezzel a címmel jelentette meg a megválasztott amerikai elnök sajtótájékoztatójáról szóló tudósítását az orosz kormányhoz közel álló Szputnyik hírügynökség. A Szputnyik azt emelte ki, hogy a megválasztott amerikai elnök csalódottságát fejezte ki a bemocskolására tett kísérlet miatt, de kifejezte a sajtószabadságba vetett hitét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »