Trump: Jól éltem az adótörvényekkel

Trump: Jól éltem az adótörvényekkel

Briliáns húzásnak tartja Donald Trump, hogy 18 évig nem fizetett adót.

A republikánus elnökjelölt Soros Györggyel példálózott: szerinte még a magyar származású milliárdos sem használta ki olyan ügyesen az amerikai adótörvényeket, mint ő.

Donald Trump két nap hallgatás után egy coloradói kampányrendezvényen beszélt újra adókerülési ügyéről. A republikánus elnökjelölt szerint nem a tisztességtelenségét, hanem éppen az alkalmasságát bizonyítja, hogy 18 évig nem fizetett adót – szerinte az ezt elősegítő tudását most a nép szolgálatába állíthatja.

„Jobban értem az adótörvényeket, mint nagyjából bárki. Ezért vagyok én az, aki igazán ki tudja őket javítani. Megértem, értem őket” – nyilatkozta a republikánus elnökjelölt.

Trump annak köszönhetően mentesült az adófizetés terhe alól, hogy még 1995-ben csaknem 1 milliárd dollárnyi veszteséget jelzett az adóhivatalnak – majd saját bevallása szerint briliáns módon élt az amerikai adótörvényekkel. Szerinte ez még olyan világhírű amerikai pénzembereknek sem jutott eszébe, mint Soros György vagy Warren Buffett.

„Egyébként Soros György 1,5 milliárd dolláros veszteségről számolt be, fél év alatt. Vajon levonta ezt az adójából? Önök szerint? Nem hinném” – tette hozzá Trump.

A Trump által eddig titkolt ügyet a The New York Times hozta nyilvánosságra még a hétvégén. A saját adóbevallását jóval korábban nyilvánosságra hozó Hillary Clinton úgy reagált a hírre, hogy az egy év alatt elbukott egymilliárd dollár is csak azt bizonyítja: Trump nem az a zseniális üzletember, akinek beállítja magát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »