Trump: Huszein remekül irtotta a terroristákat, nem olvasta fel nekik a jogaikat

Bár Szaddám Huszein "egy nagyon rossz ember volt", egy dolgot mégis nagyon jól csinál: remekül irtotta a terroristákat – mondta Donald Trump republikánus elnökjelölt. A milliárdos szerint ma Irakban már egyetemi szinten művelik a terrorizmust, ezért nem ártana átvenni a diktátor módszereit.

A terrorizmus Harvardjának nevezte Irakot egy keddi beszédében Donald Trump – írja a CNN.

“Szaddám Huszein egy nagyon rossz ember volt. De tudjátok, mit csinált nagyon jól? Remekül irtotta a terroristákat. És ezt nagyon jól tette, nem olvasta fel a jogaikat, egyszerűen likvidálta őket. Mindegyiket” – mondta a republikánusok várható elnökjelöltje, aki újabb pálfordulással örvendeztette meg az amerikai közönséget: az iraki invázióval korábban egyetértő milliárdos most már úgy véli, hiba volt lerohanni az országot, mert a béke helyett csak destabilizációt eredményezett.

Paul Ryan, a képviselőház konzervatív elnöke nem tudott mit kezdeni Trump keddi kirohanásával, csak felemlegette, hogy "mint köztudott, Szaddám Huszein a 20. század egyik leggonoszabb embere volt".

A demokraták részéről Jake Sullivan, Hillary Clinton egyik kampánytanácsadója azt üzente Trumpnak, hogy "a dicshimnusz mellett ne feledkezzen meg arról, hogy a diktátor saját pénzéből fizetett öngyilkos merénylőknek is".

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »