Trump fia összehozná az orosz-amerikai összefogást Szíriában

A megválasztott amerikai elnök fia már másfél hónappal ezelőtt oroszbarát személyekkel találkozott Párizsban, ahol a szíriai helyzet rendezésének lehetőségéről beszélgetett velük – írta a The Wall Street Journal.

Magyar Menedék - Karácsony

A megválasztott amerikai elnök, Donald Trump legidősebb fia Párizsban oroszbarát személyekkel folytatott eszmecserét a szíriai helyzetről kerekasztal-beszélgetés formájában – még októberben Párizsban. A The Wall Street Journal értesülését Trump egyik főtanácsadója is megerősítette.

Az összejövetelt a Politikai és Külügyi Központ nevű francia kutatóintézet szervezte. Az intézmény alapítója, Fabien Baussart és szíriai születésű felesége, Randa Kassis – a The Wall Street Journal szerint – régóta szorosan együttműködik Oroszországgal a szíriai konfliktus rendezése érdekében.

Randa Kassis amúgy egy orosz támogatást élvező szír ellenzéki csoport vezetője, amely politikai átmenetet szorgalmaz, Bassár el-Aszad elnökkel együttműködve. Kassis a lapnak elmondta: azt vitatták meg, hogyan vegyék rá az Egyesült Államokat és Oroszországot a helyzet rendezésére.

Donald Trump még a választási kampányban ultalt az Oroszországgal és Bassár el-Aszad elnökkel való együttműködésre, hogy legyőzzék az Iszlám Állam terrorszervezetet. “Egyáltalán nem kedvelem Aszadot, de Aszad leszámol az Iszlám Állammal” – mondta Trump.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »