Trump ellen tüntető, rendőrökre támadó bevándorlókat gyűjtöttek be San Diegóban

Trump ellen tüntető, rendőrökre támadó bevándorlókat gyűjtöttek be San Diegóban

Összecsaptak Donald Trump hívei és ellenfelei péntek este San Diego utcáin a republikánusok várható elnökjelöltjének e dél-kaliforniai nagyvárosban rendezett nagygyűlése után, a verekedőket rohamrendőrök választották szét, szombatra virradóra harmincöt tüntetőt letartóztattak.

Mintegy ezer tüntető jelent meg a város kongresszusi központjának épületénél, s miközben Donald Trump beszédet mondott – a többi között a mexikói-kaliforniai határon építendő falról – a protestálók kórusban Trump-ellenes rigmusokat skandáltak, köveket és üvegeket hajigáltak, a kivezényelt rendőrökre is rátámadtak.

San Diego lakosságának körülbelül egyharmada spanyol ajkú, a városba és környékére sok mexikói jár át naponta dolgozni, mégpedig legálisan. A tüntetők főként erre hivatkoztak, amikor elutasították Trump bevándorlásellenes jelszavait.

"Büszke vagyok arra a kampányra, amelyet Sanders szenátor és én vezetünk, mindketten a jövőnkről szóló témákról beszélünk. Mindketten általános egészségbiztosítást akarunk. Mindketten azt akarjuk, hogy minden fiatal számára elérhető, megfizethető legyen a főiskola vagy az egyetem. Mindketten végérvényesen elejét akarjuk venni annak, ami a Wall Street mesterkedései miatt a nagy világválság idején történt. Mindketten ugyanazon az oldalon harcolunk" – fogalmazott Clinton. A beszédet Clinton nem sokkal azután mondta el, hogy a közvélemény-kutatások nyilvánosságra hozták: Kaliforniában alig tizenkét pontos előnye van Bernie Sanders előtt. S bár változatlanul ő látszik a demokraták esélyes elnökjelöltjének, ha Kaliforniában Sandersnek sikerül a szavazók hetvenöt százalékát maga mellé állítania, akkor Clinton jelöltsége veszélybe kerülhet.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »