Trump ellen kampányol Obama

Trump ellen kampányol Obama

Az amerikai elnök arra szólította fel a republikánus politikusokat, hogy ne támogassák a kampány hátralévő részében Donald Trumpot.

Barack Obama egy kampányrendezvényen beszélt arról, hogy a milliárdosból lett politikust a botrányai alkalmatlanná teszik az elnökségre.

„Elutasíthatják azt a sötét és borúlátó képet, amit az ország mutatna, ha egymás ellen fordulnánk, és nem töltenénk be feladatunkat, mint a világ egyik vezető hatalma. Elutasíthatják a félelmet, a sértettséget, a haragot, és egy olyan Amerikát választhatnak, amit már ismernek. Egy olyan Amerikát, amiben van bátorság, optimizmus, nagyvonalúság, és találékonyság” – mondta beszédében Obama, akit többször is ellentüntetők szakítottak meg.

Hillary Clinton közben tovább növelte előnyét Donald Trumppal szemben.

A volt külügyminiszter előnyét még a kiszivárgott e-mailjeinek botránya sem fogta vissza, kampányfőnöke pedig bejelentette: az FBI vizsgálja, hogy az orosz hackerekhez vezető szálak összeköthetők-e Trump érdekeivel. A vasárnap esti második tévévita után a közvélemény-kutatások szerint Clinton már 8 százalékkal vezet republikánus ellenfele előtt. Akit azonban egyre kevésbé lehet republikánus jelöltnek nevezni. Miután a botrányokat követően már több mint 330 vezető republikánus politikus vonta meg tőle támogatását, Trump kijelentette, hogy most már ő sem tartja magát a párt jelöltjének, ezzel lehetővé tették neki, hogy a maga módján harcoljon Amerikáért.

A kampányt azonban ő sem adta fel, támogatóit pedig a korai szavazás lehetőségének kihasználására buzdította.

„Hihetetlen dolgot csinálunk, ez egy mozgalom. De ha nem tesszük, akkor nem fogunk nyerni. Ez csak egy apró pont a történelemben. Még sosem volt ilyen, úgyhogy menjenek, regisztráljanak. Aztán menjenek szavazni. November 28-án. Ha már regisztráltak, kérjenek korai szavazást, és szavazzanak nagyon korán. Nyernünk kell” – mondta Trump, aki eltévesztette a szavazás dátumát.

Trump mögül egymás után hátrálnak ki a republikánusok, válaszul a politikus kijelentette: a továbbiakban már nem tartja magát a Republikánus Párt jelöltjének. A közvélemény-kutatások szerint Hillary Clinton már nyolc százalékkal vezet Trump előtt a vasárnapi tévévita után.

Az elnökválasztás kevesebb, mint egy hónap múlva, november 8-án lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »