Trump dühös felébredése: egy kormányozhatatlan ország elnöke

Trump dühös felébredése:  egy kormányozhatatlan ország elnöke

DEUTSCHE WIRTSCHAFTSNACHRICHTEN

Annak ellenére, hogy a republikánusoknak a szenátusban és a kongresszusban is többségük van, plusz elnököt állítottak, első törvényükkel látványosan megbuktak. Trump egy kormányozhatatlan ország elnöke.

Amikor a republikánusok Donald Trump győzelme után a szenátusban és a kongresszusban is el tudták érni, máris elhangzottak az első figyelmezető hangok: immár az USA útban van egy diktatúra felé.

Az Obamacare megszüntetésének kudarcot vallott kísérlete azonban azt mutatja, hogy éppen az ellenkezője történik: az USA egyfajta strukturális anarchia állapotába került.

Trumpnak kisebb hatalma van, mint egy nagyvállalati ügyvezetőnek.

Hírdetés

Trump azzal az ígérettel nyert, hogy a hatalmat visszaadja a népnek. Eddig azonban csak egy reggeliző igazgatóvá vált, ha a politikai eredményeit nézzük. Nincs felismerhető amerikai külpolitika Oroszországgal szemben. Trump azt is bejelentette, hogy egy hónapon belül stratégiát mutat be az Iszlám Állam ellen. Ebből még ma sem látható semmi.

Egészségügy: az Obamacare lebontásának meghiúsulása eddig a legegyértelműbb mélyütés Trumpnak.

A demokratákat okolja emiatt, holott saját pártjának többsége van a törvényhozásban. Trump megsemmisítő vereséget szenvedett, írja a független német portál.

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »