Trump: Az én atomnyomógombon nagyobb, mint Kim Dzsong-uné

Trump: Az én atomnyomógombon nagyobb, mint Kim Dzsong-uné

Kim Dzsong-un, észak-koreai vezető elrendelte, hogy ma phenjani idő szerint délután 3 órától, magyar idő szerint reggel 8 órától a panmundzsomi határnál nyissák meg a két Korea közötti kommunikációs  forródrótot. Kim először arról akar tárgyalni,  hogy menjenek-e észak-koreai sportolók a februárban Dél-Koreában meginduló téli olimpiai játékokra. Dél-Korea elnöki hivatala üdvözölte a phenjani bejelentést, tudósít az orosz Russia Today tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

Az Egyesült Államok nem fog elismerni semmiféle párbeszédet a két Korea között, hacsak azok nem vezetnek valamennyi nukleáris fegyver betiltásához a Koreai-félszigeten, idézi az orosz Sputnik News hírügynökség angol nyelvű szolgálata Nikki Haley amerikai ENSZ nagykövetet.

A Hszinhua kínai hírügynökség Pekingből jelenti: a kínai külügyminisztérium üdvözölte, hogy a két Korea a 2018-as téli olimpiai játékokat arra használja, hogy javítsa kapcsolataikat.

A vezető amerikai lap, a New York Times azt írja, Trump elnök ismét növelte az Észak-Koreával kirobbanó nukleáris háború lehetőségét amiért kedd este twitter-üzenetében azzal fenyegette meg Kim Dzsong-un észak-koreai vezetőt, hogy az amerikai nukleáris arzenál messze nagyobb, mint ami Kim elnök rendelkezésére áll és íróasztalán az azt megindító nyomógomb sokkal nagyobb és hatalmasabb erejű, mint Kim Dzsong-uné.

Hírdetés

Az iráni PRESS TV tévéhálózat angol nyelvű adása idézi a jemeni egészségügyi minisztert, aki tegnap közölte, a Szaúd-Arábia által hazája ellen vezetett koalíció a három éve indított bombázások óta 35 ezer jemenit ölt, illetve sebesített meg. 415 kórházat és orvosi építményt döntött romba, és ezzel az ország egészségügyi ellátó hálózatának több mint fele megbénult, és 52 ezer gyermek halt meg kezelés hiánya miatt.

(Echo TV nemzetközi lapszemléjéből, először ma 11:55-kor)

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »