Trump adóelkerülési ügyeit ásták elő

Trump adóelkerülési ügyeit ásták elő

18 éven át nem fizetett adót Donald Trump – legalábbis erre utaló dokumentumok birtokába jutott a New York Times. Az ingatlanmilliárdos nem is tagadja az adóelkerülést – a hétfői vitán úgy fogalmazott: ez is azt bizonyítja, hogy okos.

Az egyik legolvasottabb amerikai lap, a New York Times hozta le a hírt: az újság birtokába került az ingatlanbefektető 1995-ös adóbevallása, amely 900 millió dolláros veszteséget mutatott. A lap számításai szerint ez lehetővé tette, hogy Trump ezután 18 évig ne fizessen adót. Trump Twitter-üzenetben reagált, amelyben azt írta, több ezer munkahelyet teremtett karrierje során, miközben Clinton egyet sem. A republikánus jelöltet New York volt polgármestere is védelmébe vette, aki úgy fogalmazott, Trump zseniális szinten űzi az adóelkerülést, de épp ezért alkalmas elnöknek.

„Valószínűleg ő a legmegfelelőbb ember az adórendszer átalakítására, pont azért, mert ő ismeri a legjobban” – mondta Rudy Giuliani.

A hétfői első tévévitán ellenfele, a demokrata Hillary Clinton is támadta Trumpot, amiért nem árulja el, mennyit adózik. Az ingatlanmilliárdos 1976 óta az első elnökjelölt, aki nem hajlandó nyilvánosságra hozni adóbevallását.

„Fel kell tenni a kérdést, hogy miért nem hajlandó erre. Több magyarázat is létezik. Például lehet, hogy azért, mert nem olyan gazdag, mint állítja” – mondta Hillary Clinton.

Donald Trump a tévévitán egyébként nem tagadta, hogy kerüli az adófizetést. Szerinte ez is jelzi, hogy mennyire okos. A felmérések szerint Clinton jelenleg négy százalékkal vezet Trumppal szemben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »