Trump a volt FBI igazgatóról: Teljesen bolond volt, igazi őrült

Trump a volt FBI igazgatóról: Teljesen bolond volt, igazi őrült

Nagy megkönnyebbülés volt James B. Comey egykori FBI igazgató kirúgása Donald Trumpnak – legalábbis ezt állította az amerikai elnök orosz hivatalnokoknak az Ovális Irodában. Sőt, továbbment. A The New York Times szó szerinti idézete így szól: – Most rúgtam ki az FBI vezetőjét. Teljesen bolond volt, igazi őrült. Nagy volt rajtam a nyomás Oroszország miatt. Ez végre lekerült rólam.

Az amerikai portál egy dokumentumra hivatkozik, amit egy fehér-házi hivatalnok bocsátott rendelkezésükre.

Ez megerősíti azt a feltételezést, miszerint Trump elsősorban azért váltotta le Comey-t, mert zavarta a Szövetségi Nyomozóiroda vizsgálata, amit a kampányában közrejátszott orosz befolyás ügyében vezettek. A Fehér Ház más okokkal indokolta hivatalosan az igazgató menesztését. Trump maga pedig azt mondta: helyre kell állítani a Szövetségi Nyomozó Irodába vetett bizalmat, és új kezdet szükséges az FBI-nál – levelében arra is emlékeztetett, hogy Comey tavaly nem kezelte megfelelően a Hillary Clintonhoz kötődő levelezési botrányt.

http://mno.hu/

A The New York Times kezébe került dokumentum az Ovális Irodában készült jegyzetekből származik, és amely a megbeszélés hivatalos dokumentumaként is szolgált házon belül.

Az 56 éves James Comey-t Barack Obama elnök nevezte ki 2013-ban 10 évre az FBI élére, lapértesülés szerint a férfi nevetett, amikor megkapta a kirúgásáról szóló levelet, azt hitte, valaki meg akarja viccelni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »