Trump a törvény és rend jelöltjének nevezte magát

Az elnökjelölt szerint az erőszak miatti félelemben élnek sokan, és a rend fenntartása nélkül az ország megszűnik létezni.

Noha a republikánus elnökjelölt legtöbbször a veteránok egészségügyi ellátásáról szól, Virginiában tartott beszédében a „kékbe öltözött férfiakat és nőket” dicsérte. Magát az együttérzés jelöltjének nevezte, aki megfogadta, hogy javítani fog a belvárosokban uralkodó állapotokon, ahol az emberek az erőszak félelmében élnek. – Túl sok amerikai esett a félelem, az erőszak és a szegénység csapdájába – mondta.

– Muszáj fenntartanunk a törvényt és a rendet a legmagasabb szinten, különben az országunk megszűnik létezni – jelentette ki. A lövöldözés kapcsán hozzáfűzte: a lousianai és minnesotai tragikus halálok „világossá tették, hogy a munkát el kell végezni”, így „jobbnak és jobbnak, élesebbnek, és okosabbnak kell lennünk”.

A USA Today szerint a „törvény és rend” Richard Nixon volt amerikai elnök egyik szlogenje volt az 1968-as választásokkor.

Beszédében Trump ígéretet tett az egészségügyi visszaélések kivizsgálására a kormány veteránok ellátására létrehozott intézményében.

Hillary Clintont az e-mail botránya miatt hazugnak és „durván inkompetensnek” nevezte, akinek karrierjére rávetül a „korrupció és a botrány árnyéka”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »