Trump a migránsokról: "Engedik, hogy beözönöljenek az országba és így mehetnek szavazni"

Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt azt állította pénteken egy találkozón, hogy a hatóságok szemet hunynak az illegális bevándorlás előtt, és így a migránsok szavazhatnak az elnökválasztáson.

"Engedik, hogy beözönöljenek az országba és így mehetnek szavazni" – jelentette ki a határőrség országos tanácsának képviselőivel New Yorkban tartott találkozóján. Az állítását nem fejtette ki.

Az illegális bevándorlás lelassítása Trump egyik központi kampánytémája, és már azt is megígérte, hogy ennek érdekében falat építtet az Egyesült Államok és Mexikó határán.

A Reuters megjegyzése szerint azonban nincs arra utaló jel, hogy az amerikai hatóságok szándékosan hagynák szavazni a bevándorlókat az elnökválasztáson. Ahhoz, hogy valaki felkerüljön a választói névjegyzékre, mindenkinek iratokkal kell bizonyítani, hogy amerikai állampolgár. Ilyen dokumentumhoz illegális bevándorló nem juthat hozzá, csak illegális módon.

Trump helyi idő szerint vasárnap este folytatja le második nyilvános vitáját a demokraták elnökjelöltjével, Hillary Clintonnal.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »