Trump: a demokráciaexport kártékony más kultúrájú és más történelmű országokba

Katasztrofálisnak minősítette a jelenlegi amerikai külpolitikát a jelenlegi legesélyesebb republikánus elnökjelölt-aspiráns, Donald Trump szerdán, beleértve Hillary Clinton, a várható demokrata elnökjelölt által képviselt külpolitikát is. “Ki kell szállnunk a nemzetépítési bizniszből” – fogalmazott, s egyértelműen kártékonynak ítélte az elmúlt évek azon amerikai törekvéseit, hogy demokráciát “exportáljanak” más kultúrájú és más történelmű országokba.

Magyar Menedék - Sitchin

Egy nappal keddi előválasztási győzelme után Trump elnöki külpolitikai programot vázolt előre, és kifejtette külpolitikai elképzeléseit arra az esetre, ha őt választják meg a következő amerikai elnöknek.

A New York-i milliárdos koherens külpolitikát és erős, szövetségesei számára megbízható Egyesült Államokat ígért. Ennek érdekében csúcstalálkozóra hívná össze európai és ázsiai szövetségeseit is.

“Ki kell szállnunk a nemzetépítési bizniszből” – fogalmazott, s egyértelműen kártékonynak ítélte az elmúlt évek azon amerikai törekvéseit, hogy demokráciát “exportáljanak” más kultúrájú és más történelmű országokba.
Esetleges leendő elnöksége elsődleges feladatának az iszlám radikalizmus és a terrorizmus elleni harcot jelölte meg.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »