Trócsányi ügyvédei több mint százmilliót kaptak a jegybanktól

Trócsányi ügyvédei több mint százmilliót kaptak a jegybanktól

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) két év alatt 137 millió forint értékben kötött szerződéseket a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodával – értesült az Index.

Az adatigényléssel Ferjancsics László, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület és a váci Együtt önkormányzati képviselője élt, hogy megtudja, a 2011 és 2015 közötti időszakban milyen szerződéseket kötött az igazságügyi miniszter nevével fémjelzett Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda.

Az Index azt írja, hogy az MNB adatai szerint a Nagy és Trócsányi alkalmanként 55 ezer forint plusz áfa óradíjért dolgozott a jegybanknak. Az MNB 2014-ben bruttó 98,5 millió forintot fizetett az iroda szolgálataiért, 2015-ben pedig bruttó 39 millió forintot értékben kötöttek szerződéseket. Utóbbiakat még nem fizették ki teljesen.

A jegybank szerint a 137 millió forint értékben megkötött szerződések tárgyát kilenc darab ingatlan megvásárlásával kapcsolatos műveletek képezték, köztük az V. kerületi Eiffel Palace adásvétele.

Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy Trócsányi 2000 óta három év kivételével szünetelteti a praxisát, és vagyonnyilatkozatai szerint kezdetben harmadrészben volt tulajdonosa a társaságnak, manapság már csak 16 százalék a tulajdonosi hányada. Emellett a miniszter 2014-es beiktatása után azt mondta az Indexnek, hogy az összeférhetetlenség számára erkölcsi kérdés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »