Trócsányi: Akár Alkotmánybírósághoz is fordulhat

Trócsányi: Akár Alkotmánybírósághoz is fordulhat

Az igazságügyi miniszter szerint az Országgyűlésnek megvannak a megfelelő szervei arra az esetre, ha valaki házszabálysértés miatt kíván jogorvoslattal élni, sőt, az Alkotmánybírósághoz is fordulhat.

Egy hete Rubovszky György, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának KDNP-s elnöke beszélt arról, hogy a betelepítési kvóta tiltásának az alaptörvénybe emelését indítványozó jobbikos javaslat tárgysorozatba vételét akár házszabálysértés árán is késleltetik.

Trócsányi László Szegeden a Hír TV-nek azt mondta: ő maga nem ismeri Rubovszky György szavait, ám meg kell adni a lehetőséget minden vélt jogsérelem kivizsgálására. „A jognak szabályoznia kell azokat a kérdéseket, hogyha valaki úgy ítéli meg, hogy házszabálysértés történt, akkor jogi eszközök álljanak rendelkezésre. Én az ügyet nem ismerem, hozzá kell tenni, viszont a kérdésre, amit föltett, úgy mint igazságügyi miniszter, úgy gondolom, hogy mindig fontos az, hogy legyenek megfelelő eszközök arra, hogy ha valaki úgy érzi, hogy sérelem érte, akkor azt ki lehessen vizsgálni” – mondta az igazságügyi miniszter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »