Trianonon gúnyolódott Juhász Péter csoportja

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nem először viccelődik az ország szétszabdalásán.

Ismét a trianoni tragédiából űzött gúnyt a Juhász Péter, az Együtt 2014 politikusa által alapított Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport a nemzeti összetartozás napján.

Nagy felháborodást váltott ki az internetezők körében az Együtt 2014 politikusa, Juhász Péter által alapított Egymillióan a magyar sajtószabadságért (EMS) Facebook-csoport június 4-i akciója. A társaság szombaton a trianoni békediktátum évfordulójával egy időben tartott nemzeti összetartozás napján a következő üzenettel jelentkezett: „Ma van az ultranagymagyarok sírásnapja!!! Trianon, nemnemsoha, hiszekegyhülyeség! Vissza (Kis)Nagymagyarországot!”

Négy évvel ezelőtt, 2012-ben hasonlón lenéző, az elcsatolt területek magyarságát sértő közleményt jelentettek meg.

– Bár az alaptörvény már kimondja, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága nem irányulhat a magyar nemzet méltóságának megsértésére, a csoport alpári „poénkodását” egy polgári vagy büntetőjogi eljárásban vélhetően nem minősítenék törvényellenesnek. Egy demokráciában ugyanis a szólás­szabadságnak tág keretei vannak, és abba még az ilyen igénytelen, de nem uszító megnyilvánulások is beleférnek – reagált a Magyar Idők megkeresésére Szánthó Miklós.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a poszt nyilvánvalóan szembemegy az alaptörvény szellemiségével, amely deklarálja az egységes magyar nemzet összetartozását és a felelősségviselést a határokon kívül élő magyarok kapcsán.

– Hihetetlen, hogy Magyarországon még mindig vannak olyanok, akik nem értik meg: Trianon az egész egyetemes magyarság tragédiája volt. A hasonló megnyilvánulások ellen csak úgy lehet küzdeni, ha azokat a közösség egésze tahóságnak minősíti – közölte a szervezet vezetője.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »