TRIANON 2016

2016. június 4-én 16 óra 30 perckor rövid és csendes megemlékezést tartunk a TRIANON emléktáblánál, a Kéttemplomközben.

 

Koszorúzásra és főhajtásra mindenkit szeretettel várunk!

 

 

v. Zombory István

 

 

 

Korábban (tavaly) többen kérdezték tőlem, hogy miért nem az államilag kinyilvánított nemzeti összetartozás napját ünnepeljük.

 

A válasz roppant egyszerű és profán. Nagypénteken nem a húsvétot ünnepeljük. Nagypénteken Krisztus keresztre feszítésére emlékezünk, húsvétkor pedig azt ünnepeljük, hogy Ő feltámadt. Közte azért eltelt két nap. Ez a két nap választja el és különbözteti meg az emlékezést az ünnepléstől.

 

1920. június 4-én (megállított órával) 16 óra 30 perckor a különböző titkos társaságok és a nagyhatalmak, akiket szintén a különböző titkos társaságok és a pénzügyi hatalmak (akik maguk a titkos társaságok) irányítanak (a mai napig is), Magyarországot keresztre feszítették. Évszázados törekvésüket tudták megvalósítani ezzel.

 

A nemzeti összetartozás első megemlékező napját 1929-ben tartották meg, a Magyarok I. Világkongresszusán. (Ez a Világkongresszus a Zsidó Világkongresszus analógiájára jött létre. Nem ugyanaz, de analógiája.)

 

Hogy a nemzeti összetartozás napját éppen erre a napra helyezte a kormányzat, abban minden bizonnyal galád tanácsadók fondorlatos szerepvállalása rejtőzik meg, akik minden bizonnyal idegen eszmeiséget és szellemiséget szolgálnak.

 

Ahogy Nagypénteken Jézus keresztre feszítéséről, úgy június 4-én Magyarország gyalázatos keresztre feszítésről emlékezünk meg. Az év összes többi napja lehet(ne) a magyar egybetartozás napja, de ezen a napon nem ildomos hejehuja táncos bulik tartása barackvirágos nótákkal, mint ahogy Nagypénteken sem igen szokott még az elvetemült alkoholista sem iszogatni.

 


Forrás:vitezek.hu
Tovább a cikkre »