Trandafir Norbert bizonyított magának Rióban

Trandafir Norbert bizonyított magának Rióban

Újabb élményekkel gazdagodva, elégedetten tért haza Trandafir Norbert marosvásárhelyi úszó pályafutása harmadik olimpiájáról, a Rio de Janeiróiban szerzett tapasztalatait pedig vasárnap a Vásárhelyi Forgatag alkalmával tartott közönségtalálkozón osztotta meg az egybegyűltekkel.

Trandafir Norbert BUCSENEANU BOGDAN_b

Mint mondta, az első benyomása pozitív volt, mert az ötkarikás játékok dél-amerikai helyszínére érkezve az őket váró konzul megnyugtatta: egyáltalán nem kell tartaniuk a szúnyogok által terjesztett Zika-vírustól, az olimpia ideje alatt pedig 22 ezer katona vigyáz a közbiztonságra. Trandafir ugyanakkor azt is hozzátette, hogy szervezés szempontjából nem vizsgáztak jelesre a brazilok, az idei seregszemlét nem lehet összehasonlítani a pekingi vagy a londoni játékokkal. Példaként említette a buszok késését és az olimpiai faluban tapasztalt hiányosságokat.

A marosvásárhelyi úszó bevallottan elégedett teljesítményével: egyéniben 50 méter gyorson továbbjutott az előfutamból, az elődöntőben kevéssel maradt le a fináléról, míg a román 4 × 100 méteres gyorsváltóval a 14. helyen végzett. Úgy érzi, hogy a romániai sportolók az anyagi háttérhez és a felkészülési körülményekhez képest jól teljesítettek. Ezt Szép Zoltán, a Marosvásárhelyi Rádió helyszíni tudósítója is megerősítette, aki több sportágban is megfigyelte a versenyzőket, és szerinte a futamok végén látszott rajtuk, hogy mindent beleadtak.

trandafir-n_b

Arra a kérdésre, hogy az úszóversenyek mellett még milyen sportágakat nézett, Trandafir Norbert közölte: más sporteseményekre nem volt bejárása, csak az uszodába engedték be. Szép Zoltán sajtóakkreditációjával azonban bejutott a férfi teniszezők páros döntőjére. Elmondták, a különböző versenyekre jegyeket egyes esetekben még a helyszínen is lehetett kapni, az úszóversenyeknél pedig a legolcsóbb belépő 38 dollárba került.

Az olimpián egyetlen erdélyi magyar riporterként résztvevő Szépnek egyébként a legemlékezetesebb a legendás Maracanã Stadionban megtekintett Brazília–Honduras labdarúgó-mérkőzés volt, emellett még az atlétikában a jamaicai futó, Usain Bolt futamait, illetve a kajakozó Kozák Danuta aranyérmes versenyeit említette.

A bő háromnegyed órás élménybeszámoló lezárásaként Trandafir Norbert hangsúlyozta: teljesítményével saját magának bebizonyította, hogy képes helytállni az olimpián, de a jövőre nézve még nem döntötte el, hogy megcélozza-e a 2020-s tokiói játékokat, mert egyelőre egy jól megérdemelt pihenésre van szüksége.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »