Tragikus tűzvész Kárpátalján (képek)

A tűzvész valószínűleg az ágyban való dohányzás miatt következett be – jelentette az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) Kárpátalja megyei főosztálya.

November 23-án kijevi idő szerint 9 óra 1 perckor a 101-es segélyhívó számra tűzvészről érkezett bejelentés, ami az Ungvári járásban található Gálocson történt.

A helyszínre az ungvári 14-es és 15-ös tűzoltóegységek 9 munkatársa érkezett, akik két tűzoltókocsi segítségével 9 óra 32 perckor lokalizálták, 13 perc múlva pedig teljesen megszüntették – tudatja a Zakarpatszkij Korrespondent.

A tűz oltása során a mentőszolgálat alkalmazottai ház 40 éves tulajdonosának holttestére bukknatak. A lángok elpusztították a kanapét és a háztartási cikkeket.

Az ügyben tart a vizsgálat.

Korábban adtunk hírt arról, hogy egy tragikus tűzeset történt Nagydobronyban.

A tűzoltók kései értesítése miatt a lángok a nyári konyha tetejére is átkerültek. A mentőszolgálat munkatársai kijevi idő szerint 23 óra 45 perckor lokalizálták, éjfél után pedig teljesen megszüntették a tüzet. A helyszínen tűzoltók egy 1973-as születésű férfi holttestére bukkantak.

Az Ilosvai járásban található Dolha településen pedig lángra kapott egy nyári konyha. A helyszínen a mentősök a 74 éves tulajdonos holttestét találták meg.

Az elhunyt felesége körülbelül hajnali három órakor arra ébredt fel, hogy füst szagot érez. A nő a közelben található nyári konyhába futott, ahol a nagy füstfelhők miatt már nem tudta megtalálni a férjét, aki már addigra halott volt. A nő egyedül oltotta el az égő matracot, később pedig felhívta a segélyhívó számot. A tűz oka nagy valószínűséggel az ágyban való dohányzás lett.

 

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járás›GálocsCímkék: tűzeset, kékfény, halálozásForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »