Tragikus focimeccs: mérkőzés közben halt meg egy játékvezető Kárpátalján

Az elhunyt futballbíró a Beregszászi járásban található Nagymuzsaly 47 éves lakosa volt.

A meccsen jelenlévő mentőszolgálat alkalmazottai elsősegélyt nyújtottak a helyszínen, valamint a mentőautóban is. A férfit az intenzív osztályra szállították.

A játékvezetőt már a klinikai halál állapotában szállították a kórházba. Az altatóorvos minden szükséges intézkedést megtett, hogy megmentsék a játékvezető életét, de sajnálatos módon, ez nem sikerült. A futballbíró életéért 40 percig küzdöttek – mondta Joszip Bubrjak, a kórház főorvosa.

A törvényszéki vizsgálat során az elhunyt férfinél a létfontosságú szervek rossz vérellátást diagnosztizáltak – adta hírül a Zakarpatszkij Korrespondent.

Az elhunyt játékvezető, Dmitro Moriljak bár fiatalkorában sikeresen befejezte a Beregszászi Egészségügyi Koledzset, az elmúlt 10 évben mégis fuvarozással foglalkozott. 15 éve kezdett el a játékvezetéssel foglalkozni. Most is őt kérték meg, hogy vezesse le az ukrán veteránok és a beregszászi csapatok mérkőzését, amely ezen a hétvégén Beregszászban került megrendezésre.

Kiválóan bíráskodott a meccs első félidejében, majd a szünetben rágyújtott egy szál cigarettára, majd a sportpálya udvarán hírtelen elvesztette eszméletét. A meccs ideje alatt nem panaszkodott az egészségére, néha a fuvaros kollégáinak említette, hogy szívfájdalmakat érez. A mérkőzés második félidejét az ukrán veteránok csapatának egyik tagja vezette le.

Dmitro Moriljak a Beregszászi járásban található Nagymuzsaly 47 éves lakosa volt. Az elhunyt férfi 23 éves lányát, a 14 éves fiát és feleségét, aki a járás egyik egészségügyi intézményében dolgozik, hagyta maga után.

A Beregszászi Labdarúgó Szövetség a futballklubokkal és a játékvezetőkkel együtt adománygyűjtés szerveztek az elhunyt férfi családjának megsegítésére, melyből nem maradtak ki a fuvaros kollégái sem. Dmitro Moriljakot Nagymuzsalyban helyezik végső nyugalomra.

Rovatok: SportTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›NagymuzsalyCímkék: játékvezető, haláleset, labdarúgás, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírek, sportForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »