Tragédia! Elhunyt a hétszeres olimpiai bajnok tornásznő, Vera Cáslavská

Súlyos betegségben, 74 éves korában elhunyt Vera Cáslavská legendás cseh tornásznő, aki csehszlovák színekben hétszer lett olimpiai bajnok – közölte szerdán a Cseh Olimpiai Bizottság.

A sportoló több mint egy éve rákbetegségben szenvedett. Tavaly májusban nyolcórás műtétnek vetette alá magát, kemoterápiás kezeléseket kapott. A tornásznő kedden egy prágai kórházban halt meg, ahová az után szállították be, hogy állapota rosszabbodott. Vera Cáslavská 1964-ben Tokióban és 1968-ban Mexikóvárosban szerzett olimpiai aranyakat. Az ötkarikás elsőségeken túl négy világbajnoki és 11 Európa-bajnoki címet is gyűjtött, és a volt Csehszlovákiában négy alkalommal őt választották meg az év legjobb sportolójává.

Az 1989-es rendszerváltás után először Václav Havel államfő tanácsadója lett, majd a Csehszlovák, illetve a Cseh Olimpiai Bizottság elnökévé választották. Tagja volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is.

Rovatok: SportTelepülés: CsehországCímkék: sport, gyászhír, híres sportoló, elhalálozás, tornásznő, Vera CáslavskáForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »