Továbbra sem tudni, mikor áll helyre a légi közlekedés Budapest és Brüsszel közt

A múlt keddi brüsszeli robbantások miatt most sincs légiközlekedés a brüsszeli Zaventem és a budapesti Liszt Ferenc repülőtér között, és nincs még hivatalos tájékoztatás arról, hogy mikor indulnak újra a menetrend szerinti járatok – közölte a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője.

Hardy Mihály elmondta: a jelenlegi információk szerint a Brussels Airlines járatai szerdán sem közlekednek a belga és a magyar főváros között, de ez változhat.

A Wizzair és a Ryanair járatai, amelyek a charleroi-i légikikötőt használják, fennakadás nélkül közlekednek – tette hozzá.

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedden tesztelték az egy héttel ezelőtti merényletben megsérült épületet és a légiutas-kiszolgálást, a tesztüzem eredménye szerint a repülőtér szerdán 20 százalékos kapacitással megkezdi működését és újra fogad repülőgépeket – tájékozatott Arnaud Feist, a repülőtér vezérigazgatója a többi között a belga közszolgálati televízió honlapján.

Az épület legszükségesebb javításait elvégezték, de még hónapokig eltarthat, amíg minden szükséges munkálat befejeződik.

A vezérigazgató elmondta: a repülőtér minden nemzetközi biztonsági normának megfelel.

Az újrainduló járatokkal kapcsolatban közölte, a hét végére már el szeretnék érni a rendes működés 50 százalékát. Az ide érkező és innen induló légitársaságok között előnyben részesítik a Brussels Airlines járatait, majd fokozatosan a többi társaság gépeit is fogadni tudják – mondta a vezérigazgató.

Szerző: MTI


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »