Továbbra sem holmi munkahelyeken töltik az időt hétköznap délelőtt a magukat ligetvédőknek mondó anarchisták

Továbbra sem holmi munkahelyeken töltik az időt hétköznap délelőtt a magukat ligetvédőknek mondó anarchisták

Bár rengeteg rendőr vonult fel, eddig békésen zajlott a "ligetvédők" reggel óta tartó kiszorítása a bontásra kijelölt volt Hungexpo-területről. 11 óra előtt azonban a Közlekedési Múzeumtól sisakos, láthatósági mellényes kopaszok menete indult meg a szerdai rendőri akció és tiltakozás helyszíne felé. A ligetvédők eltökéltek, hogy maradnak, sőt élőláncot vonnának a rendőrök köré – adja hírül együttérzőn a HVG.

Helyszíni tudósítójuk szerint a felvonulóknak kiadták, hogy ne beszéljenek, ne nyúljanak senkihez. A "bontómunkásnak öltöztetett és mondott biztonságiak" egy kamiont kísértek, amely egy munkagépet hozott a volt Kertem felé.

Eléjük állt egy "ligetvédő", amire a főnökük azt mondta, "kerüld ki, ő még a Pride-ról maradt itt".

A tiltakozók kiabáltak a kamionsofőrnek, hogy állítsa le a járművet, mire az tülkölni kezdett. "Aki dudál, velünk van!" – kiabálták vissza erre a hippik.

A biztonságiak később mind egy szálig elmentek a kamion mellől, és bementek a Kertembe, ahol a "civilek" otthagyott holmijai (biciklik, laptopok stb.) hevernek. A "ligetvédők" aggódtak, hogy illetéktelenek fogdossák a dolgaikat, ezért rendőrt hívtak. A rendőrség közölte is, hogy kimegy.

Közben erősítés érkezett, és elvitték a kamion előtt ülő, ordítozó aktivistákat.

A tüntetők hangosbeszélőn követelték a rendőrök visszavonásat, mondván, politikai demonstráció résztvevőivel szemben lépnek fel erőszakkal. Egy rendőr hivatalosan is felszólította a kamion előtt állókat a távozasra (az ülőket mar elvitték). "Nem halljuk, nem halljuk" skandálással túlkiabálták a tiltakozók. Erdős Virág költőt is igazoltatták a rendőrök.

Közben biciklikből is kordont építettek a kamion elé.

Miközben az anarchisták a kamionnal voltak elfoglalva, a bontómunkásnak öltöztetett biztonságiak a Kertem hátuljában bontani kezdték a kivágott fákból összehordott barikádot, hogy a teherautók bejuthassanak.

Korábban írtuk: Mécs Imre persze a Városligetben őrjöngő drogos anarchisták közül sem hiányozhatott – most meg sajnálni kellene, mert "megsérült a keze"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »