Továbbra is titok Schumacher állapota

Továbbra is titok Schumacher állapota

Rövidesen egy jótékonysági labdarúgó-mérkőzést rendeznek Németországban Michael Schumacher tiszteletére. A 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett korábbi hétszeres F1-es világbajnok egészségi állapotáról továbbra sem beszél sem a menedzsere, Sabine Kehm, sem pedig a családja.

Már három hét sincs a Michael Schumacher tiszteletére rendezendő jótékonysági labdarúgó-mérkőzésig, amelyen a mainzi Coface Arenában pályára lép a Sebastian Vettel vezette Nazionale di Piloti – soraiban Fernando Alonso, Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg és Mika Häkkinen –, valamint a kosaras Dirk Nowitzki vezette sztárválogatott. A július 27-i összecsapáson egyébként sajnos Michael Schumacher nem lesz jelen, és az eseményt felvezető sajtótájékoztatón a német pilóta menedzsere, Sabine Kehm továbbra sem volt hajlandó semmit mondani a két és fél esztendeje súlyos síbalesetet szenvedő korábbi versenyző állapotáról.

„Hajrá, Michael!” felirat Michael Schumacher korábbi csapatának, a Ferrarinak garázsa előtt a dél-spanyolországi Jerez versenypályáján január 29-én Fotó: MTI/AP

– Mindenki tudja, hogy nem mondhatunk és nem is akarunk mondani semmit az állapotáról. Egy biztos, Michael nem tűnhet el a nemzetközi sportvilág történelméből, de jelenleg egyszerűen olyan bonyolult a helyzete, hogy a család nem szeretne nyilatkozni, mert védelmezni akarja a magánszférájukat. Úgy véljük, még akkor is a sportpályafutásáról kéne beszélnünk és nem a balesetéről, ha ő nem lehet itt közöttünk. Szeretnénk sok mindent az ő céljainak megfelelően továbbvinni – jelentette ki Sabine Kehm.

Arról egyébként nincs hír, hogy a felesége, Corinna illetve az F4-ben egyre nagyobb sikereket arató fia, Mick Schumacher ne menne el Mainzba. Utóbbi esetében szárnyra kaptak olyan sajtóhírek is, ha ott lesz, pályára is lép édesapja tiszteletére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »