Továbbra is folyik az aláírásgyűjtés a Bem Palace ellen

Továbbra is folyik az aláírásgyűjtés a Bem Palace ellen

A Magyar Patrióták Közössége tovább folytatja a Radetzky-laktanya megmentéséért indított aláírásgyűjtést. Alább olvasható a szervezet felhívása.

Tisztelt Honfitársunk!

A Kárpát-medence értékeinek védelméért 2014-ben alakult Magyar Patrióták Közössége megdöbbenéssel értesült arról, hogy egy szlovák tulajdonosi hátterű ingatlanbefektető megkezdte a XIX. században épült, 2011 óta műemléki védettséget élvező budapesti Bem téri Radetzky-laktanya lerombolását. Helyére 32.000 négyzetméter alapterületű, hétszintes modern irodaházat építenek.

A Bem téri laktanya kultikus jelentőségű: 1956. október 23-án az épület előtti térről indult forradalmunk. A felkelő budapesti lakosokhoz csatlakozó kiskatonák a kaszárnya ablakából lengették a magyar zászlókat. Most ez a tér örökre megváltozhat, mivel a befektető egy 2010 elején kiadott építési engedély alapján lebontja a történelmi épületet.

Az új irodaház megbontaná a világörökségi védettségű budai Duna-part látképét, súlyosan károsítva ezzel a történelmi városképet. Budapest a nemzet fővárosa, ezért ez az ügy minden magyart érint!

A Radetzky-laktanya fontos történelmi és művészeti emlék, környezete az 1956-os forradalom egyik kiemelkedő helyszíne, ezért felszólítjuk az illetékes hatósági szerveket, hogy a műemléki védelem alatt álló, világörökségi érdeket is érintő épület lebontását akadályozzák meg!

KATTINTSON és ÍRJA ALÁ felhívásunkat Ön is!

http://www.magyarpatriotak.hu/alairasgyujtes/

(Honlapunkon bőségesen talál képeket az épületről és a látványterveket is megtekintheti.)

Több tiszteletet épített örökségünknek!

Köszönjük figyelmét!

Magyar Patrióták Közössége


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »