Továbbra csökken az export Ukrajnában

2016 januárjától augusztusig az ukrán áruk exportja elérte a 20,860 milliárd dollárt, azaz 10,1 százalékkal csökkent, az import pedig 3,6 százalékkal, 24,436 milliárd dollárig csökkent – írta az Ukrán Nemzeti Bankra hivatkozva a Golos.ua hírportál.

A Golos.ua hírportál információi szerint  az ukrán külkereskedelem deficitje körülbelül kétszeresével csökkent, elérve a 3,567 milliárd dollárt, a tavalyi év azonos időszakában ez az összeg 2.154 milliárd dollár volt.

Amint arról hírt adtunk, az idei év eleje óta Ukrajnában közel 12 százalékkal csökkent az export.  Az Oroszországba történő áruszállítások 1,6 százalékkal, az Ázsiába történő pedig 14,6 százalékkal csökkent.
Ukrajnában az előző év azonos időszakához képest az idei év első hat hónapja alatt 11,9 százalékkal csökkent az áruk exportja.

Leginkább az Oroszországba (1,6 százalék) és Ázsiába (14,6 százalék) történő export csökkent. A teljes exportban Oroszország részesedése 8,4 százalékig csökkent, Ázsia részesedése 34,6 pedig százalékra csökkent. Az Európai Unióba történő export viszont 6,7 százalékkal növekedett.  Az export mértéke elérte a 2,7 milliárd dollárt, az importé pedig a 2,9 milliárd dollárt.  Az export csökkenése az alábbi fő termékcsoportokat érintették: vegyipar (39,4 százalék), ásványi termékek (27,2 százalék), vas és színesfém ( 11,1 százalék), gépipar (10,4 százalék).

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Csehország tavaly 15 milliárd korona értékben exportált fegyvert és hadianyagotNövekszik az ukrán uniós exportHrojszman szerint Ukrajna gázexportőrré válhatUkrajna műtrágya exportőrből importőrré váltRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, ukrán gazdaság, Hrojszman-kormány, áruexport, ukrajnai hírek, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »