Továbbjutott a magyar válogatott

A német válogatott 1-0-ra legyőzte Észak-Írországot, ezzel egyrészt megnyerte a C csoportot, másrészt továbbjuttatta a tizenhat közé a magyar csapatot az Európa-bajnokságon.

A Nationalelf győzelmével eldőlt, hogy legalább két "rosszabb harmadik" – Albánia és Észak-Írország – már biztos lesz a magyar válogatottnál, így – a portugálok elleni szerdai csoportmérkőzés eredményétől függetlenül – legrosszabb esetben is csoportharmadikként jut nyolcaddöntőbe Bernd Storck csapata.

Kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, de a kapuk egészen a 8. percig nem forogtak veszélyben. Ekkor Mesut Özil indította remek ütemben a középen kiugró Thomas Müllert, akinek a lövése azonban elakadt Michael McGovern.

A németek egyre inkább átvették az irányítást, a 11. percben Jérome Boateng indította Özilt, aki azonban ziccerben luftot rúgott.

A 23. percben Mario Gomez továbbította mellel a labdát a jobb oldalon kiugró Thomas Müllernek, aki hét méterről csak centikkel lőtt a hosszú sarok mellé.

A 25. percben megszületett az északírek első kaput eltaláló lövése is: labdaszerzés után Jamie Ward lőtt huszonöt méterről, Neuer védett. Két perccel később újra Müller próbálkozott, de ismét nem sikerült neki a gólszerzés: fejese a kapufát találta el.

A 29. percben érett góllá a német fölény: Mario Gomez indította Thomas Müllert, aki az ötösről visszapasszolt neki. A lövés Gareth McAuley lábán megpattanva szállt át az északír kapus fölött (0-1).

Úgy tűnik, Thomas Müller tényleg el van átkozva: a 35. percben ismét a kapufát találta el, miután tizenegy méterről lőtt.

Az első félidő utolsó említésre érdemes momentuma az volt, hogy a labdával hasba rúgták az egyik asszisztenst az oldalvonal mellett.

Német ziccerekkel kezdődött a második félidő is: Mario Götze egy percen belül kettőt is kihagyott: az elsőt a kapusba lőtte, a másodikat alig mellé. Joachim Löw két perc múlva le is cserélte.

A 81. percben McGovern kapus mentette meg a kegyelemdöféstől az északíreket: Mario Gomez közeli fejesét védte bravúrral.

C csoport, 3. forduló:
Németország – Észak-Írország 1-0
Párizs
gól: Mario Gomez (29.)

A csoport másik meccsén:
Lengyelország-Ukrajna 1-0

A csoport végeredménye:
1. Németország 7 pont (3-0)
2. Lengyelország 7 (3-0)
3. Észak-Írország 3
4. Ukrajna 0

(M4)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »