Továbbjutásra pályázik a Váradi VSK pólócsapata a BL-ben

Továbbjutásra pályázik a Váradi VSK pólócsapata a BL-ben

A férfi vízilabda-Bajnokok Ligája első selejtezőkörének legkiegyensúlyozottabb csoportjaként jellemezte a sajátjukat Kádár Kálmán, a Nagyváradi VSK vezetőedzője.

vskbl332_b

A most csak bajnoki ezüstérmesként induló Körös-parti együttes ugyanis a horvát Mornar Splitet, a holland Utrechtet, valamint a török Isztambuli Galatasarayt látja vendégül hétvégén. A szakember a Krónikának rámutatott, hogy értelemszerűen a horvát együttes lesz a legerősebb ellenfél, de tekintettel arra, hogy a holland válogatott erősebb a románnál, bajnokuk, az Utrecht sem lebecsülendő együttes. A Galatasaray gyengült az elmúlt szezonhoz képest, de a váradiak mestere szerint az nem releváns, hogy a múlt hétvégi barátságos tornán viszonylag könnyedén legyőzték őket. „Mi sem mutattunk meg akkor mindent, amit tudunk” – tette hozzá.

Pedig a hátvédprobléma továbbra sem oldódott meg az idei szezonra összeállított és fiatalokkal megerősített keretében, mert mint azt jelezte: a Dusan Markovic távozásával megüresedett posztot Bogdan Remeșsel és Andrei Crețuval próbálják betölteni. Kádár ugyan aktív pályafutása során épp védő volt, de szerinte ezen a szinten ez már nem sokat nyom a latba a két pólós felkészítésekor. Ezzel együtt a VSK a továbbjutásra pályázik, különösen úgy, hogy a korábbi sérültjeik felépültek a hétvégi viadalra.

Az A csoport mérkőzéseit a DigiSport sugározza Nagyváradról, a következő párosítás szerint, péntek: Mornar Split–Galtasaray (17.30), VSK–Utrecht (19); szombat: Utrecht–Mornar (17.30), VSK–Galatasaray (19); vasárnap: Galatasaray–Utrecht (10), VSK–Mornar (11.30).

Szintén hazai pályán játszik hétvégén a Budapesti OSC a holland Barendrechttel és a német Hannoverrel a B csoportban, míg a román bajnok Steaua a D csoportba sorolva, Máltán szerepel a montenegrói Herceg Novi, a házigazda Valletta és a lengyel Szczecin Arkonia társaságában. A második körbe a csoportok első két helyezettjei kvalifikálnak, hozzájuk csatlakozik majd az Eger, a horvát Rijeka, a német Duisburg, a görög Vouliagmeni, a francia Marseille, az olasz Brescia, a spanyol Sabadell, valamint a szerb Crvena zvezda. A főtáblán selejtező nélkül, szabadkártyával versenyez majd a Szolnok, a horvát Jug Dubrovnik, a német Spandau, a görög Olimpiakosz, a francia Nice, az olasz Pro Recco, a szerb Partizan, valamint a spanyol Barceloneta. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »