További 20 ezer szerződéses katonát szeretnének az ukrán hadsereghez csábítani

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara eltekint a soron következő részleges mozgósítástól, mivel folyamatosan növekszik a szerződéses katonának jelentkezők száma, és ezáltal a hadseregnek megvan az elsődleges, működő tartalék bázisa.

Az UNIAN tudósítása szerint ezt Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter jelentette ki a hadügy reformjával foglalkozó bizottság ülésén.

Stabilan növekszik a szerződéses alapon katonai szolgálatot teljesíteni szándékozók száma. Havonta 6000 fővel növekszik a szerződéses katonák száma, hivatalosan jelenleg 43 509 személy teljesít szolgálatot ilyen formában. A vezérkar további 20 ezer szerződéses katonát szeretne 2016-ban a hadsereghez csábítani – jelentette ki a védelmi miniszter.

Poltorak azt is megemlítette, hogy Ukrajnában létrehozták az elsődleges, működő tartalék bázist a Fegyveres Erők számára, ami jelenleg több mint 83 ezer személyt jelent.

„Ez lehetővé tette (a tartalék bázis – a szerk.), hogy teljes mértékben eltekintsünk a következő részleges mozgósítástól, és teljesen befejezzük az ötödik mozgósítási hullám alatt besorozottak végleges leszerelését.” – mondta a védelmi miniszter.

 

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Tuberkulózissal és AIDS-el fertőzötteket is behívtak az ukrán hadseregbeTizenhatezer fő behívását tervezi sorkatonai szolgálatra a Védelmi MinisztériumUkrajnában átvizsgálják a behívási korhatártRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán hadsereg, szerződés, Sztepan Poltorak, Ukrajna, ukrajnai hírek, Ukrán Fegyveres ErőkForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »